wedstrijdverslag 8 en 9 feb week 7 JC

Aristos JC wint van koploper

Afgelopen zondag stond de beladen uitwedstrijd tegen Tachos uit Waalwijk op het programma. Een eredivisievereniging met goede jeugdteams. De vorige ontmoeting in Best werd door Aristos gewonnen met een klein verschil. De verwachting was dat het ook nu weer een hele spannende wedstrijd ging worden. De eerste helft begon Aristos goed. Met een hele sterke dekking werd de aanval van Tachos met regelmaat goed gestopt. In de aanval werden mooie aanvallen vlijm zuiver afgerond. Vanaf alle posities werden er doelpunten gemaakt. Mede door de dreiging van Aristos werd op een gegeven moment mandekking toegepast op een van de opbouwers. Dit resulteerde in nog meer ruimte voor Aristos. Tussenstand bij rust was 13-11.

De tweede helft kwam de tegenstander met een nieuwe verdediging. Twee opbouwers van Aristos kregen mandekking en het spel werd hierdoor wat rommelig. Aan beide kanten bleven de teams scoren. Tot 10 minuten voor tijd ging het gelijk op, maar aansluitend krijgt Aristos een wat slordige 5 minuten waardoor Tachos 3 doelpunten uitloopt. De veerkracht van Aristos is groot en met fanatiek verdedigingswerk weten ze ook nu weer terug in de wedstrijd te komen. De laatste 2 minuten zijn spannend en rommelig, maar Aristos krijgt 20 seconden voor tijd nog 1 laatste aanval die 5 seconden voor tijd word afgerond en hierdoor winnen de mannen deze belangrijke uitwedstrijd met 29-28. Alle jongens hebben weer een doelpuntje kunnen meepikken.

Aristos heeft nog 3 wedstrijden te gaan tegen op papier mindere tegenstanders. Concurrent Tachos heeft nog een hele moeilijke uitwedstrijd staan tegen Olympia uit Oss. Aristos kan dus nog gewoon kampioen worden in de zwaarste klasse van Brabant. Een super resultaat.

Wil je wel eens wat anders? Samen aanvallen en verdedigen? Kom dan gerust eens kijken. De volgende thuiswedstrijd staat gepland op 16 februari om 12.00 uur tegen West Brabant Combinatie.