wedstrijdverslag 7 en 8 nov MJF, DS1, HS1

Aristos MJF1

De F-jeugd van Aristos speelde een uitwedstrijd tegen Swift in Helmond. Met een wissel op de bank bij Aristos kon er door iedereen lekker veel gespeeld worden. Het eerste doelpunt werd al gauw gemaakt door Mik. Al snel gevolgd door een doelpunt van Rens.  De keepster in de eerste helft, Isabelle, hield veel ballen uit het doel maar kon niet voorkomen dat Swift, door het snelle overspelen doelpunten kon scoren. Omdat je als keeper mag mee spelen in de aanval is het spel dynamisch maar ook opletten om op tijd bij je eigen doel terug te zijn.  Na nog 2 doelpunten van Rens eindigde de 1e helft met 7-4 voor Swift. In de 2e helft stond Mik in het doel.  Ook hij stond goed te keepen. Mede door de goede verdediging konden beide partijen niet meer scoren en eindigde de wedstrijd na 2 x 15 minuten spelen met 7-4 voor Swift.

Elke Wedstrijd bij de F-jeugd eindigt met een shoot out, wat iedereen altijd leuk vindt! Het hele team (Rens, Jens, Emma, Mik, Isabelle, Sjors) mag dan om de beurt gooien op het doel en gaat ook 1 keer als keeper in het doel staan als de tegenpartij gooit. Het was weer een leuke wedstrijd!

DS1 ; Winst voor Aristos Dames-1

Zaterdagavond speelden de Dames-1 van Aristos tegen De Sprint uit Deurne. Deze tegenstander had net als Aristos nog geen punten gepakt in de competitie en dus was dit een uitgelezen kans voor het team uit Best om van de laatste plaats af te komen. Aristos begon onder invloed van enige zenuwen aan de wedstrijd. Hoewel er in de verdediging goed gewerkt werd, werden er in de aanval af en toe onnodige fouten gemaakt waardoor de stand gelijk opging. Aan het einde van de eerste helft liep Aristos toch uit tot een ruststand van 9-6, mede door twee snelle tegenaanvallen van Anouk de Bresser.

In de tweede helft werd er nog een tandje bijgeschakeld in de Bestse verdediging, waardoor het team uit Deurne een kwartier lang verzaakte te scoren. Aristos scoorde wel, waardoor ze uit konden lopen naar 12-6. Hierbij speelde keepster Sandy Kuipers een belangrijke rol, omdat zij drie opeenvolgende strafworpen uit het doel wist te houden. Ondanks de ruime voorsprong sloegen de zenuwen weer toe bij het team uit Best, waardoor De Sprint terug kon komen tot een stand van 12-10. Uiteindelijk wist Aristos de voorsprong toch te behouden, met als gevolg dat de einduitslag 15-12 en het resultaat een Bestse overwinning was.

 

HS1 Aristos verliezen topper van Bedo

I.v.m. de opvang van tientallen vluchtelingen in sporthal Naestenbest, werd de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 afgelopen zaterdag verplaatst naar sporthal De Kemmer in Oirschot. Aristos staat op doelsaldo bovenaan en dus is de wedstrijd op voorhand een mooi affiche.

Zoals wel vaker dit seizoen begonnen de heren van Aristos niet scherp aan de wedstrijd. Vooraf gemaakte afspraken werden niet nagekomen wat resulteerde in een 0-2 achterstand. Aristos komt terug tot 2-3, maar het zijn de bezoekers uit Beek en Donk die de voorsprong weten uit te bouwen tot 4-8. Enkele tactische omzettingen leveren direct resultaat op. Verdedigend zit het veel beter in elkaar en voorin worden de kansen beter benut. Tel daar 3 breaks op rij bij op en de ruststand van 9-10 is verklaard.

In de kleedkamer worden de eerdere afspraken nogmaals besproken en wordt nogmaals aangehaald dat we deze wedstrijd niet kansloos zijn.

Vol goede moed beginnen de heren uit Best aan de 2e helft. Waar iedereen verwacht dat het goede spel en de juiste instelling uit het laatste deel van de eerste helft wordt doorgetrokken, blijkt dat er een herhaling volgt van het begin van de wedstrijd. Aristos krijgt de kans om op gelijke hoogte te komen (10-10), maar deze wordt niet benut. Via een 9-12 achterstand wordt het zelfs 12-18 in het voordeel van de bezoekers.

Vanaf dat moment gaat het weer beter met de thuisploeg. Met de juiste teamspirit wordt het verschil teruggebracht naar 3 doelpunten (16-19). De fase die volgt kenmerkt zich door veel technische fouten over en weer. Via 20-23 wordt het uiteindelijk 20-24. Topscoorder aan Bestse zijde is Jets v.d. Looij met 12 doelpunten.