wedstrijdverslag 4 en 5 jan week 2 DS1

Nipte winst voor Aristos Dames 1

Zaterdagavond 4 januari hadden de dames van Aristos hun eerste wedstrijd van 2020 tegen Vespo. Uit ervaring weet de ploeg uit Best dat dit altijd een lastige wedstrijd is. Met snelheid en de juiste loopwegen zou het aanvallen goed moeten komen tegen dit team.

De wedstrijd werd met volle inzet gestart, maar het spel oogde tam. Aanvallend gebeurde er niet veel bijzonders, af en toe liet Aristos een mooie actie zien maar verder gebeurde er weinig. Vespo kwam daarentegen erg gemakkelijk tot scoren. De gehele helft bleef de stand dicht bij elkaar wat zorgde voor een russtand van 12-12. In de rust werd nog maar eens uitgelegd dat er meer aangesloten moest worden in de verdediging. In de aanval moest er meer naar de goal gehandbald worden.

Vol goede moed startte de dames van Aristos aan de tweede helft, want ze hadden nog niet alles van zich laten zien. Verdedigend ging het beter, er werd nu wel gesloten waardoor Vespo moeilijker tot scoren kwam. Aanvallend werden de loopwegen wel goed gelopen maar verder was het identiek aan de eerste helft. Toch bleef Aristos de hele helft een of twee doelpunten voorlopen. Uiteindelijk werd de wedstrijd op karakter en inzet gewonnen met 24-22.

Volgende week kunnen de dames van Aristos alle support gebruiken wanneer ze strijden op de koppositie tegen Apollo uit Son. We zien u graag zaterdagavond om 19:15 in sporthal Naestenbest.