wedstrijdverslag 25 en 26 oktober

Spannende thriller in Breda voor Heren Aristos

 

Voor de mannen van Aristos stond er afgelopen zaterdag een belangrijke uitwedstrijd tegen United Breda op het programma. Beide teams waren er op gebrand om de punten binnen te slepen wat zorgde voor een zeer spannende wedstrijd. Aristos begon moeizaam aan de wedstrijd en liep in het begin achter de feiten aan. De mannen van Aristos konden zich herpakken en hielden het in de verdediging uitstekend dicht, in combinatie met een aantal goed uitgespeelde aanvallen werd de ruststand bepaald op 13-17, in het voordeel van Aristos.

Na de rust ging het gelijk op en werden de doelpunten aan beide kanten gemaakt. Het leek er op alsof Aristos de overwinning naar zich toe zou trekken. Maar de heren van United Breda gaven niet op en kwamen steeds dichterbij. De focus bij Aristos was weg waardoor United Breda een aantal makkelijke doelpunten kon maken, dit terwijl Aristos zelf moeilijk tot scoren kwam en een aantal keer eenvoudig balverlies leed. Hierdoor werd de stand 24-24 waardoor er een nog erg spannende slotfase volgde. Thijs van Baardwijk die deze wedstrijd nog geen kans miste, maakte nog een aantal belangrijke goals en zorgde ervoor dat Aristos weer op voorsprong kwam te staan. De heren moesten deze voorsprong vast zien te houden. United Breda besloot in deze slotfase om mandekking uit te voeren wat voor chaos op het veld zorgde. Na een fout van Aristos naderde Breda tot een doelpunt. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam de ervaring van Arthur van Bergen goed van pas. Want na een slimme overtreding zorgde hij voor een laatste aanval van Aristos die uiteindelijk afgerond werd door Jets van der Looij. Hiermee werd de eindstand bepaald op 28-30 en konden de twee punten mee naar Best worden genomen.

De heren van Aristos spelen hun volgende wedstrijd thuis op 15 november om 20.15 tegen Olympia. Dit belooft wederom een spannende wedstrijd te worden, dus kom zeker kijken!

 

Verlies voor de Dames

 

Op zaterdagavond speelde dames 1 een wedstrijd tegen Apollo uit Son. Bij deze tweede thuiswedstrijd konden ze hun eerste twee pupillen van de maand, Ellen en Amy uit de F-jes, verwelkomen. Verder was de wedstrijd bijzonder omdat Mellany na een afwezigheid van 6 maanden weer terug was.

De wedstrijd begon met een aantal snelle aanvallen van Apollo, waardoor het al snel 0-3 stond. Aristos stond niet helemaal lekker in de verdediging en door wat persoonlijke fouten liepen de dames van Apollo verder uit naar een 7-15 ruststand. Na de rust gingen Aristos er weer vol tegenaan. Ondanks dat liep Apollo eerst nog verder uit, maar door hard werken kwam Aristos terug in de wedstrijd en stond er een 21-29 eindstand op het bord. Jammer dat de achterstand te groot was om terug te komen. Aankomende zondag 2 november staat er weer een uitwedstrijd tegen EHV op het programma. De dames hopen hier hun eerste punten te gaan pakken.