wedstrijdverslag 22 en 23 februari

Duel meisjes B van Aristos: het was erop of eronder…

De meisjes B van Aristos kampen momenteel met een blessuregolf en uitgerekend nu moest er tegen de koploper worden gespeeld. Als Aristos zou winnen, zou Someren zijn eerste plaats verliezen en zou Aristos zelf aanspraak kunnen maken op het kampioenschap, dus er was het team alles aan gelegen om te winnen. Voor de zekerheid waren Luka en Jennifer van de meisjes C mee gevraagd, want je wist maar nooit.

Aangemoedigd door een reservebank met geblesseerde spelers (Eline, Nathalie, Claudia, Carien en Sabine) en een tribune vol ouders, opa’s en oma’s gingen we van start. Gelijk al bleek dat de topscorer van Someren met haar vernietigende sprongschot een voorsprong wist neer te zetten. Er werd daarom besloten dit meisje mandekking te geven. Dit beperkte behoorlijk de aanvalskracht van Someren want Veerle liet haar geen moment meer alleen. Luka liet een mooie invalbeurt zien op de hoekpositie en wist meerdere aanvallen af te slaan. De eerste helft was echter nog niet bemoedigend. Rosanne werd gelanceerd en kwam ongelukkig terecht. Zij schoof vervolgens aan op de reservebank. De ruststand bleek 4-8 in het voordeel van Someren.20140222_173051

Rosanne wilde persé in de tweede helft weer meedoen, dus de voet werd met tape ingepakt en zij vervolgde de wedstrijd als keeper. Nu werd het voor de tegenpartij toch erg lastig om te scoren want zij gaf de doelpunten niet zomaar weg. Dat gaf Aristos moed. Er werd steeds fanatieker verdedigd, met name door Daphne waar de spelers niet voorbij kwamen. Het was mooi om te zien hoe de tegenpartij langzaam maar zeker terrein verloor. Alsof het blessureleed nog niet voldoende was, ging toen ook Anouk nog door haar enkel. Maar gelukkig wist zij niet van opgeven en dus dan maar op halve kracht verder, toch altijd goed voor enkele goals. Carly en Lena scoorden achterelkaar en ook Mascha en invalster Jennifer lieten beiden een schitterende goal zien. Aristos kreeg in de gaten dat er wel degelijk nog winst te behalen was en het ging volle kracht vooruit. De eindstand werd uiteindelijk 14-11 in het voordeel van Aristos. Wat een spannend duel was het geworden met zelfs een kampioenschap dat nu binnen bereik ligt.

De geblesseerde dames vonden dit ook en trakteerden alle spelers en invallers op heerlijke vlaai om dit superresultaat te vieren.

 

Verslag van de DA

De wedstrijd begon met een paar gemiste schotkansen aan beide zijden. Bergeijk begon sterk en zette de eerste doelpunten. Deze werden gevolgd door een eerste goal van Aristos door Carly. De dames van Bergeijk braken vervolgens enkele keren door de verdediging van Aristo heen. Hoewel Aristos na 15 minuten terugkwam in de wedstrijd, met een paar mooie break-outs, eindigde de eerste helft op voorsprong voor Bergeijk.

De tweede helft begon gelijk goed met een paar snelle aanvallen van Aristos. Enkele penaltys maakten dat er kans leek te zijn op gelijk komen met Bergeijk. Voor de DA van Aristos, welk team bestaat uit grotendeels B-speelsters, bleek Bergeijk deze keer een maatje te groot.

Ondersteund door Sabine, Claudia en Eline die geblesseerd vanaf de bank hun team aanmoedigde, is de wedstrijd uiteindelijk 20–14 geworden in het voordeel van Bergeijk.

 

Dames 1

De dames 1 van Aristos speelden afgelopen weekend een wedstrijd tegen EHV. Dit werd een zeer  fysieke wedstrijd. In het begin van de wedstrijd ging het nog gelijk op maar na een paar minuten liep EHV uit. De hele wedstrijd hebben de dames van Aristos er hard voor geknokt om qua punten dichterbij te komen. Maar het werd een kansloze missie. Uiteindelijk hebben de dames met 35-20 verloren.

 

HS1 Aristos verrast Orion Z en houdt de belangrijke punten thuis

Op zaterdagavond speelde de heren 1 van Aristos de eerste van drie enorm belangrijke thuiswedstrijden op rij. Op papier was dit de moeilijkste tegenstander van de drie en uit was de wedstrijd verloren gegaan. Aristos heeft de punten hard nodig tegen degradatie. Maar aan de andere kant is de nummer 5 van de competitie zelfs nog in beeld. Het zit dus dicht op elkaar.

 

Met pupil van de week Dex Geven op de bank kon het bijna niet misgaan. Echter naam Orion Z brutaal de leiding en stond het in een mum van tijd 0-3. Vanaf toen ging Aristos handballen en kwamen ze terug tot 4-4. De verdediging stond sterk en mede door een uitblinkende Theo Janssen, die o.a. 2 penalty’s op rij stopte en meermalen de laatste sta in de weg was voor de tegenstander uit Zeeland, bleef het zo gelijk opgaan. De kleedkamers werden
bereikt bij een stand van 16-15 in het voordeel van Aristos. Iedereen werd opnieuw op scherp gezet door coach Henri van Vroenhoven en assistent Frank Purschel. Dit resulteerde in een scherp begin in de 2e helft. Na 10 minuten was het verschil nog steeds 1 punt en toen schakelde Aristos een tandje bij. Robin Koning speelde een sublieme wedstrijd, ondanks dat hij welgeteld 1 hele bal heeft gemist was hij deze avond topscoorder. De ene na de andere mooie aanval werd afgerond en na 15 minuten in de 2e helft stond het opeens 27-21. Maar Aristos zou Aristos niet zijn als het niet nog even spannend moest worden. In een korte periode kwam Orion Z weer terug tot 27-26. Een bloedstollende slotfase was het gevolg en toen na de wedstrijd een score van 30-28 op het bord stond was iedereen dik tevreden. Na deze overwinning wachten nog 3 zeer belangrijke wedstrijden. Zo speelt Aristos 1 achtereenvolgens tegen Swift Helmond, United Breda en Orion Ruchpen. Die eerste twee zijn thuis en daarom is publiek van harte welkom! Maar nu eerst de carnaval!