Wedstrijdverslag JB HS1 en DS1 2 en 3 april

JB sluit zaalseizoen positief af

Afgelopen zondag speelde het heren B team hun laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Nadat twee weken geleden gewonnen werd van de nummer 1, werd nu een bezoek gebracht aan de nummer 2 De Sprint in Deurne.

De eerste helft begon met onrustig spel van Aristos. Via een paar snelle goals van De Sprint kwam Aristos al snel op achterstand. Aristos had moeite met de offensieve verdediging van de tegenstander en kwam niet lekker in het spel, waardoor de eerste helft met 8-16 werd afgesloten. In de kleedkamer werd een andere tactiek afgesproken voor de tweede helft en die werkte. Door meer gebruik te maken van de ruimte achter de verdediging van De Sprint creëerde Aristos meer kansen en vanzelf werd er daardoor meer gescoord. Door beter samen te spelen konden via één-tweetjes en goed instarten de ruimte tussen de 6 en 9 meter beter benut worden. Door goed samen te werken stond de verdediging meer als een blok, waardoor het aantal tegengoals ook beperkt werd. Na een mindere eerste helft sloten de JB dan ook met een erg goede tweede helft het zaalseizoen op een positieve manier af. De eindstand werd 28-21. Over twee weken start de buitencompetitie waar alle kansen nog open liggen.

HS1 wint ook laatste wedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdagavond stond de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Groene Ster op het programma. In de uitwedstrijd werd er met ruime cijfers verloren dus de mannen uit Best hadden wat goed te maken deze avond.

In de beginfase van de eerste helft had Aristos het heft in handen. Aanvallend gingen de ballen er makkelijk in, maar helaas stond de verdediging van Aristos niet al te scherp te dekken. Toch hadden de heren continu een voorsprong van drie à vier doelpunten. Halverwege de eerste helft wisselde Groene Ster hun rechter opbouwer en hun rechter hoek. De individuele kwaliteiten van deze twee spelers was op dat moment te veel van het goede voor Aristos. Al snel slonk de voorsprong, maar gelukkig bleef Aristos aan de goede kant van de score. Via twee snelle tegenaanvallen gingen de mannen met een 17-15 voorsprong rusten.

In de rust werden een aantal zaken doorgesproken en werd afgesproken om de laatste 30 minuten van het seizoen met goed handbal af te sluiten. In het begin van de tweede helft lieten de mannen uit Best zien dat het geen loze woorden waren. De verdediging sloot beter en ook aanvallend werden de aanvallen goed afgerond. Toch kreeg Aristos ook nu weer een dipje. Groene Ster wist op gelijke hoogte te komen en uiteindelijk zelfs op voorsprong. Gelukkig gingen de kopjes van de gastheren niet hangen en werd er een tandje bijgezet. Wat volgde was een wedstrijd waarbij er om en om gescoord en gemist werd. In de slotfase miste Groene Ster enkele uitgelezen kansen waar Aristos wel het net wist te vinden. Dit resulteerde uiteindelijk in een 28-27 overwinning voor Aristos.

Topscoorder met 7 doelpunten bij Aristos was good old Arthur van Bergen die tussen neus en lippen door bekend maakte er nog een seizoen aan vast te plakken. Wel werd er afscheid genomen van speler Richard van Hasselt, ad interim trainer Jac Thielemans en de oud trainers Jeroen Peters en Frank Purschel.

DS1: Nipt verlies Dames 1 Aristos tegen buren uit Son

Zaterdagavond stond er voor Dames 1 een ware derby op het programma: Apollo uit Son kwam op bezoek in Best. De dames hadden nog wat goed te maken na de vorige ontmoeting, dus ze waren er wederom op gebrand om de punten in huis te houden.

Na een goede warming-up klonk het beginsignaal van invallend scheidsrechter Erwin Stobbe. Helaas werd Aristos verrast door de fanatieke aanvallen van Apollo, waardoor het snel 0-4 stond. Gelukkig werd er snel geschakeld, halverwege de eerste helft werd de gelijkmaker gescoord door Marlin de

Bresser (6-6). Er werd goed doorgepakt maar in de verdediging vielen gaten waardoor Apollo enkele goals kon maken. De rust werd ingeluid met de goal van Evelyn Fontijn waardoor de ruststand 11-14 stond.

In de rust werden goede aanwijzingen gegeven voor het verbeteren van de verdediging waardoor Aristos vol goede moed aan de tweede helft begon. Rosanne Vosters was de hele wedstrijd al trefzeker en zette deze trend voort. Ook Sandy Kuipers stond haar mannetje en zorgde voor goede reddingen. Ondanks dat Aristos speelde als een team met een duidelijke taak, kwamen ze net tekort en werd de eindstand bepaald door Apollo: 20-23.