Wedstrijdverslag van HA en DS1 19 en 20 nov week 46

Verlies Heren A

Zondagmiddag moest het jeugdige Heren A team van Aristos aantreden tegen Dongen. Het team is deze competitie ingedeeld in een loodzware klasse en tot nu toe werd er dan ook nog geen enkele wedstrijd gewonnen. Toch laat het team zien dat zij de draad in deze klasse aardig weten op te pakken en wordt het spelniveau met de wedstrijd beter. Jammer was dan ook dat ze de vorige wedstrijd tegen HMC/HVM Raamsdonksveer slechts met één doelpunt verschil verloren. Uitgerekend tegen Dongen – de tegenstander van zondag – werd dit positieve proces ingezet en waren de verwachtingen vooraf hoog gespannen. Voor de wedstrijd werd het team nogmaals op de sterke punten van Dongen gewezen en aangegeven dat onnodig balverlies dodelijk zou zijn. De vorige wedstrijd werd dan ook verloren door de snelle tegen aanval van Dongen, juist doordat we aan het einde van de wedstrijd verslapte en onnodig balverlies leden.

De wedstrijd van dit weekend leek veel op die laatste periode van de heenwedstrijd: slap spel, onnodig balverlies en gebrek aan motivatie met als gevolg weer veel snelle tegenaanval doelpunten tegen. Hierdoor liep de tegenstander eenvoudig weg. Na een kwartier spelen stond er al een 2 – 10 score op het scorebord en was de ruststand 12 – 21. Dat het ook anders kan lieten de jongens in de tweede helft zien waarin ze duidelijk beter aan begonnen dan de eerste helft. Met een aantal goede acties werd de achterstand verkleind en leek het erop of de overtuiging terug was en ze de tegenstander beter onder controle hadden. Deze tweede helft werd dan ook gewonnen (10-8), jammer dat ze in de eerste helft verzaakte zodat het verschil bij rust al (te) groot was, want er had zeker een beter resultaat in gezeten. Positief punt is wel dat bijna alle spelers tot score wisten te komen. Einduitslag 22-29.

Wederom winst voor Aristos Dames 1

Zaterdag 19 november stond Saturnus uit Bladel op het programma voor de dames van Aristos. Na de overwinningen van de afgelopen weken was Aristos vastbesloten deze twee punten ook mee terug naar Best te nemen. Tijdens de teambespreking werd er verteld dat het wel eens een harde wedstrijd zou kunnen worden. Vanaf het eerste fluitsignaal liep de wedstrijd erg gelijk op en aan beide kanten werd er stevig verdedigd, wat een aantal penalty’s opleverde. Na wat slordigheden aan de kant van Aristos werd de russtand 11-10 in het voordeel van Saturnus.

De dames van Aristos realiseerden zich dat er nog niets verloren was, als er maar hard gewerkt zou worden. In de tweede helft werd er goed vergedigd door Aristos en werd het voor Saturnus steeds lastiger om door de verdediging heen te komen. Door goed keeperswerk van Lotte de Wild en met snelle aanvallen, mooie wissels en verschillende prachtige doelpunten van onder andere Evelyn Fontijn, Carly Vosters en Rosanne Vosters kon Aristos met een eindstand van 19-23 de overwinning vieren.