wedstrijdverslag 15 en 16 februari

Dames 1 strijden hard om punten in Best te houden

 

De dames 1 van Aristos hadden afgelopen zaterdag een competitiewedstrijd tegen Apollo uit Son. Het team van Jac Thielemans was erop gebrand om te winnen. Vorige wedstrijd tegen dit team was gewonnen, dus er lag druk op de dames om deze wedstrijd ook te winnen. De wedstrijd ging in het begin gelijk op. Er werd krachtig gespeeld, zowel aanvallend als verdedigend. Met mooi uitgespeelde systemen gingen de dames de rust in met een 11-11 tussenstand.

De tweede helft wilden de dames dit knappe werk doorzetten. Helaas werden veel kansen gemist, waardoor Aristos punten liet liggen. Door het knappe keeperswerk van Sandy werden er mooie doelpogingen gestopt. Hierdoor hielden de dames van Aristos de moed er in. Helaas eindigde de wedstrijd toch in 18-22 in het voordeel van Apollo.

 

Heren A neemt revanche

IMG_3136

Topscoorder Bart Stravers was niet te stoppen

Dit is het eerste seizoen voor de heren A (17-18 jaar)van Aristos in deze klasse, terwijl het overgrote deel van deze groep nog geen 17 jaar is. De eerste helft van de competitie verliep niet onaardig. Met 6 gewonnen, 4 gelijk en 4 verloren wedstrijden doet dit jeugdige team het eigenlijk best goed. Daarnaast hebben ze de meeste doelpunten van alle teams gescoord door het snelle aanvallende spel. Zondag mocht tegen Swift Helmond gespeeld worden wat een gelijkspel had opgeleverd in de uitwedstrijd. Zonder de topscoorder Thies de Bruin die met de Heren Senioren 1 mocht meespelen werden de mouwen nog wat verder opgestroopt. Door het felle storen van de midvoor Rein Reurekas en Sander van Eck werden veel ballen onderschept en kon een vlijmscherpe breakout gelopen worden. Het gemis van de topscoorder werd door de vliegensvlugge Bart Stravers overgenomen (11 doelpunten). Niels de Meijer wist als middenopbouwer de aanvalstactiek goed uit te zetten waardoor ander spelers vrij voor goal kwamen. Zo wist Kevin van Huizen met een ongekende harde streep verschillende keren de grote keeper uit Helmond in de uiterste verre hoek te passeren. Continue wisten de hoekspelers Daan van Assouw en Joep Siemerink uit de breakout het veld breed te houden waardoor de verdediging van Swift steeds verdedigende fouten maakte. Na een voorzichtige 11-8 ruststand werd het tempo in de 2e helft nog verder opgeschroefd en kwam Swift conditie te kort om het snelle spel van Aristos bij te houden. Zo werd er met flinke dossis inzet revanche genomen op het gelijke spel aan het begin van de competitie en gewonnen met 26-18.