wedstrijdverslag 15 en 16 feb week 8 MJD1 en DS1

MJD1. Aristos D1 – THW Tijgers D1, 15 februari 2020

Op zaterdag 15 februari stond de handbalwedstrijd voor de D tussen Aristos en THW Tijgers uit Waalre op het programma. Nadat de uitwedstrijd in Waalre al tot een 19-7 overwinning had geleid en omdat Aristos de gedeelde koploper is, was de verwachting vooraf dat het niet een heel moeilijke wedstrijd zou worden. De tegenstander was vooraf goed geanalyseerd en tijdens de laatste training was al geoefend op de spelwijze. Bekend was dat de Tijgers erg ver vooruit verdedigen. Ze proberen al op de helft van de tegenstander de bal te onderscheppen. Dit kan gevaarlijk zijn als niet wordt opgelet met het opbrengen van de bal; maar aan de andere kant schept dat mogelijkheden om tussen de linies te spelen en snel het doel van de tegenstander te bereiken.

Tijdens de wedstrijd bleek de analyse van de tegenstander gewerkt te hebben. Ze speelden volgens verwachting en Aristos was goed voorbereid. Dat zorgde er voor dat de overwinning geen moment in gevaar kwam. Mooie acties en goed samenspelen zorgden er voor dat de stand in de rust 9-2 was. In de eerste helft kreeg Aristos een gele kaart voor 2 identieke overtredingen. Door middel van deze waarschuwing gaf de scheidsrechter terecht aan dat het niet nodig was om hard te verdedigen tegen deze tegenstander.

In de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid. Mede door goede acties van Martijn goed doorging en knap afrondde, ook al had hij daar in de eerste helft een lichte polsblessure mee opgelopen. Vanuit de rechterkant ontstonden er mooie kansen door goed samenspel tussen Isabelle en Pien, waarbij Pien tot 3x toe kon scoren vanuit de hoek. De keeper van de Tijgers ging ook meespelen om een overtal te creëren. Na balverlies van de Tijgers kon Aristos-keeper Sjors razendsnel de midvoor Pepijn aanspelen en die kon de bal in het lege doel gooien.

De eindstand was 21-4; weer een overwinning in een spannend seizoen. Aristos D1 staat gedeeld bovenaan met VHC uit Valkenswaard. Beide teams hebben even veel punten maar Arisitos heeft een veel beter doelsaldo. Om op 4 april kampioen te kunnen worden, moeten de volgende 4 wedstrijden ook zonder puntverlies eindigen.

DS1. Wederom winst voor Aristos DS1

Op zaterdagavond 15 februari kwamen de dames van Acritas voor de tweede keer dit seizoen naar Best. Om mee te draaien voor het kampioenschap, moeten de dames van Aristos het doelsaldo omhoog werken. Voor aanvang van de wedstrijd werd eerst de vorige wedstrijd tegen Acritas boven gehaald; deze verliep moeizaam en dus had de thuisploeg wat goed te maken.

Aristos begon fel aan de wedstrijd, er werd sterk verdedigd en het eerste doelpunt van Rosanne Vosters zorgde al gelijk voor een voorsprong. Door de ijzersterke verdediging van Aristos kwam Acritas weinig tot scoren. Dit resulteerde in een 10-5 ruststand.

De tweede helft begonnen de dames wederom erg gefocust. De dekking stond als een huis en kansen werden afgemaakt. Acritas wist echter toch nog op te krikken naar 13-9. Vanaf dat moment ging er bij Aristos een knop om en werden er weer mooie aanvallen gespeeld. De eindstand werd 17-11 in het voordeel van Aristos.