Wedstrijdverslag DS 2

Dames 2 Aristos kampioen

Vorig weekend speelde dames 2 haar laatste competitiewedstrijd. Met 2 punten voorsprong op de naaste concurrent voor het kampioenschap begonnen ze aan de thuiswedstrijd. Tegenstander was  Bedo dat op de derde plaats stond. In de uitwedstrijd was er van deze tegenstander verloren, dus het zou wel eens spannend kunnen worden.

KAMPIOENDe dames begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Er moest hard gewerkt worden, maar dat lukte ook goed. Met name de verdediging stond goed waardoor de dames van Bedo niet veel konden scoren. De ruststand was 9-5 in het voordeel van de Bestse dames.

Bij de bespreking in de rust wees coach Henri van Vroenhoven de dames erop dat ze vooral niet mochten verslappen, want de verwachting was dat de tegenstanders er een schepje bovenop zouden doen. De verdediging van Aristos bleef echter goed staan en ondanks dat er veel kansen werden gemist bouwden de dames uit Best hun voorsprong gestaag verder uit. Toen er nog een paar minuten te spelen waren was het wel duidelijk: dit gaven ze niet meer uit handen, het kampioenschap was binnen!

Na het laatste fluitsignaal was er gejuich, applaus, omhelzingen en natuurlijk alom blijde gezichten. De dames trokken snel de kampioensshirts aan die ze hadden laten drukken met daarop hun geuzennaam van dit seizoen: oma’s aan de top. Ze werden in het zonnetje gezet met rozen, een medaille en bubbels en bouwden in de kantine een leuk feestje gebouwd met de supporters.