wedstrijdenverslagen DS1, HS1 en JB / 12 en 13 dec

Nederlaag dames 1

Zondagmiddag reisde Dames 1 af naar Son om een wedstrijd te spelen tegen Apollo. Na oppeppende woorden van de coach begonnen de dames met veel zin aan de wedstrijd. De wedstrijd werd geopend met een doelpunt door een afstandschot van Marlin de Bresser. Aristos kwam daarna twee keer tot scoren dankzij Tanja Baltussen (1-3) De aanval verliep hierna moeizaam, maar er werd hard gewerkt in de verdediging. Toch wist Apollo uit te lopen tot 6-3. Een paar seconden voor rust werd er nog gescoord, ruststand 6-4. Er werden in de rust afspraken gemaakt, maar die werden in de tweede helft niet nageleefd. Aristos kwam niet tot scoren, slechte afronding en veel balverlies. Apollo maakte hier gebruik van en met een aantal breaks liep de stand verder uit tot 10-6. Aristos kon het tij niet keren, waardoor Apollo verder uitliep. Eindstand 19-8

Heren Aristos sluiten 2015 in mineur af

De heren moesten een autorit naar Zevenbergen maken om aan te treden tegen Groene Ster.

Zoals wel vaker dit seizoen begon Aristos niet overtuigend aan de wedstrijd en keek het binnen 10 minuten tegen aan achterstand aan van 3 doelpunten. Dit aantal liep zelfs op naar 5, maar toen begon de opmars. Zoals ook vaker dit seizoen kwamen de heren uit Best sterk terug wat resulteerde in een 12-12 ruststand.

De tweede helft ging in eerste instantie gelijk op, maar de gastheren sloegen een klein gat van 2 doelpunten. Mede door het gegeven dat Aristos een aantal keren nog maar met 4 veldspelers op het veld stond, liep de achterstand op naar 6 doelpunten. Aristos deed nog dappere pogingen om de achterstand in te lopen. Groene Ster liep echter snel uit naar een tussenstand van 26-18.

Het verzet van Aristos was gebroken, wat resulteerde in een 32-21 nederlaag.

Aristos B-jeugd naar winst

Zondagochtend speelden de Heren B van Aristos in Asten tegen Niobe. Na enkele weken met blessures van Martijn Ambaum en Lars Welvaarts was Aristos deze week weer op volle sterkte. Al snel kwamen de heren op voorsprong (2-4), maar vielen daarna terug waardoor ze 15 minuten op achterstand stonden (6-4). Keeper Harm hield het team in de wedstrijd en Lars Aase wist de zwakke plekken van Niobe goed te benutten. Met rust stond het daardoor 9-12 voor Aristos.

In de tweede helft werd deze voorsprong niet meer afgegeven. Vooral in het laatste kwartier stond de verdediging als een huis en werden de kansen in de aanval beter benut door Aristos. Geen gemakkelijke wedstrijd die uiteindelijk met 21-27 door Aristos werd gewonnen. Hiermee werd een plaats in de middenmoot gehandhaafd. Als eerstejaars B-jeugd heeft deze groep de afgelopen maanden veel geleerd en kan tevreden terugkijken op een eerste seizoenshelft van de zaalcompetitie.