wedstrijden MJD2, HS1 en DS1

MJD2 wint van PSV D1

Handbal zoals het spel gespeeld moet worden…dat is de conclusie die getrokken kan worden na de wedstrijd van Aristos tegen het altijd compemjd22titief ingestelde team van PSV. De ouders van beide teams keken gespannen toe tot de laatste minuut. De eindstand van 12-14 in het voordeel van Aristos spreekt boekdelen. Twee teams die zowel verdedigend als aanvallend sterk speelden en tot het eind voor de winst gegaan zijn. Uiteindelijk was het Amy, de keepster van Aristos, die door een paar prachtige reddingen het verschil maakte. Met een voldaan gevoel ging Aristos terug naar Best waar volgende week wederom een sterke tegenstander op het programma staat. Maar met deze zege in het achterhoofd zal die klus ook wel geklaard worden.

HS1 wint laatste wedstrijd van 2017

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Oktopus op het programma. De Eindhovense studenten stonden puntloos onderaan en dat wilden de mannen uit Best graag zo houden.

Het begin van de wedstrijd was aan de zijde van Aristos niet al te goed. Door blessures kregen andere spelers de kans om zich te bewijzen. Helaas pakte dit niet goed uit. Oktopus nam het heft in handen en kwam op voorsprong. Via 2-0 werd het 7-4. Enkele wisselingen bij de gasten moesten er voor zorgen dat het verdedigend beter ging sluiten. Ook aanvallend moest het tempo omhoog om het de studenten moeilijker te maken. De omzettingen hadden effect en Aristos kwam bij 8-8 op gelijke hoogte. Vanaf dit moment was duidelijk waarom Aristos bovenin meedraait en Oktopus niet. Met een 10-14 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. De mannen uit Best hadden het initiatief en gaven dit niet meer uit handen. De marge werd verder uitgebouwd en de zege kwam geen moment meer in gevaar. Aanvallend bleef Aristos scoren, maar verdedigend werd het weer wat slordiger. Uiteindelijk stond er een eindstand van 21-32 op het scorebord.

DS1, Code oranje voor het verkeer, maar Aristos dames 1 wint weer

Zondagochtend 10 december stond de wedstrijd tegen RED-RAG/Tachos DS3 op het programma. Het KNMI had code oranje afgegeven voor zondag, vanwege hevige sneeuwval. Toen Aristos DS1 naar Waalwijk wilde afreizen om 9.15u was hier gelukkig nog niks van te zien. Vooraf werd door coach Frank Purschel benadrukt dat er scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen moest worden. Tachos maakte al snel het openingsdoelpunt van de wedstrijd en het duurde vervolgens een tijdje tot het volgende doelpunt werd gemaakt. Aristos kreeg kansen, maar het lukte niet om het net te vinden. De verdediging stond goed, waardoor Tachos ook niet de mogelijkheid kreeg om te scoren. Halverwege de eerste helft stond het pas 2-4. Aristos bleef goed werken in de dekking en Lotte de Wild stond goed te keepen, wat leidde tot een ruststand van 5-9 in het voordeel van Aristos. De tweede helft werd goed gestart en door een aantal break-outs van onder andere Sandy Kuipers en goed uitgespeelde aanvallen, liep Aristos langzaamaan uit van een voorsprong van 6 doelpunten, naar 10 doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd kwam Tachos ook nog een aantal keer tot scoren, wat leidde tot een eindstand van 16-24.