wedstrijden HS1 en DS1 week 48 2/3 dec

Complete off-day nekt Aristos Heren 1

Afgelopen zaterdagavond stond de wedstrijd tegen Saturnus uit Bladel op het programma. Na het verlies vorige week tegen PSV stond nu de tweede plaats op het spel.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Beide teams vonden aanvallend makkelijk het net. Via 3-3 werd het 9-9. Bij een stand van 11-12 miste Aristos een strafworp en in de tegenaanval wist Saturnus wel te scoren. Verdedigend waren de gastenheren niet bij de les waardoor er een 16-19 ruststand op het scorebord stond.

De tweede helft begon wat rommelig. Zowel Aristos als Saturnus maakte een aantal technische fouten, maar dit bleek wel het startsignaal voor de mannen uit Best om de achterstand weg te werken. Beetje bij beetje kwam Aristos dichterbij en bij 24-24 was het gat gedicht. Het lukte echter niet om op voorsprong te komen. Een aantal tijdstraffen aan Bestse zijde was te veel van het goede. Saturnus wist goed te profiteren van de overtalsituaties en liep uit naar een 27-32 voorsprong. Uiteindelijk leed Aristos een 29-35 nederlaag en moest de tweede plaats afstaan aan de gasten uit Bladel.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft op het programma. Aristos gaat dan zaterdagavond op bezoek bij de Eindhovense studenten.

 

Goede tweede helft niet genoeg voor winst Aristos Dames 1

Op zaterdagavond 2 december speelden de dames van Aristos een thuiswedstrijd tegen Heerle DS2. Deze wedstrijd verliep anders dan anders: de dames speelden namelijk later op de avond dan dat ze gewend zijn en stond onder leiding van gastcoach Arthur van Bergen. De thuisploeg wist dat het een pittige wedstrijd zou worden, want Heerle stond tweede, een aantal plaatsen boven Aristos. Ondanks deze kennis gingen de dames met goede moed de wedstrijd in. Heerle ging flitsend van start, en Aristos werd pas bij 0-6 wakker geschud door het team uit West-Brabant. Vanaf dat moment deed Aristos weer mee en vielen er ook goals voor de thuisploeg. Het tempo van Heerle kon alleen niet worden bijgehouden, wat leidde tot een ruststand van 6-17.

De coach had goed in de gaten wat het euvel was waardoor de dames zich in de eerste helft hadden laten verrassen. Hij adviseerde de dames om meer bij te sluiten in de verdediging om de gaten te dichten. Dit maakte dat de tweede helft een veel gelijkmatiger verloop had. De doelpunten van Heerle kwamen nu vooral vanuit de break-out, terwijl de tegenstander er niet meer goed in slaagde om door de verdediging heen te breken. Doordat Aristos beter in de wedstrijd zat kwamen er nu ook meer ballen in het net terecht achter de keepster van Heerle. De tweede helft werd door Aristos gewonnen met 13-9 wat leidde tot een eindstand van 19-26. Al met al keek Aristos terug op een leerzame wedstrijd die met een goed gevoel werd afgesloten. Zondag speelt Aristos om 10.40 een uitwedstrijd tegen Red-Rag/Tachos.