wedstrijden HS1 en DS1 week 44 28/29 okt

HS1 weet ook van Zephyr te winnen

Na een vrij weekend in verband met de herfstvakantie, stond afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Zephyr op het programma.

Zoals al het gehele seizoen was nu ook de selectie niet compleet. Toen de wedstrijd begon had Aristos 2 wissels waarvan 1 keeper. Gelukkig kon na ongeveer 10 minuten toch nog een extra wissel aansluiten.

In de voorbespreking werd de nadruk gelegd op de concentratie na het beginsignaal. Eerdere wedstrijden werden (erg) slordig begonnen en met een zeer smalle selectie zou dat nu wellicht verkeerd kunnen aflopen. Natuurlijk is het altijd de vraag hoe het uitpakt wanneer de wedstrijd echt begonnen is. Deze keer waren het geen loze beloften en begonnen de heren uit Best prima aan de wedstrijd. Aanvallend werd er goed afgerond en ook verdedigd stond Aristos redelijk tot goed. Wanneer iemand zijn man niet kon houden stuitte Zephyr op de goed spelende sluitpost van de de thuisploeg.

Al snel kwam Aristos op een 6-1 voorsprong. Met drie doelpunten op rij kwam Zephyr nog even terug in de wedstrijd. Aristos liet zich niet van de wijs brengen en ging door met scoren. Het verschil liep weer op en leidde tot een 16-6 ruststand.

Na rust eenzelfde beeld. Aristos bleef het net van de tegenstander makkelijk vinden waardoor de voorsprong geen moment in gevaar kwam. Dit was tevens de mogelijkheid om enkele spelers rust te gunnen en op andere posities uit te proberen. Zoals te verwachten kostte dit wat aanpassingsproblemen. Hierdoor kreeg de thuisploeg wat meer doelpunten tegen, maar aanvallend leverde het geen probleem op. Uiteindelijk stond er een 34-18 stand op het scorebord.

Volgende week zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Groene Ster uit Zevenbergen op het programma.

MJD2 op koers!

De trainingen, het speelplezier en de teamgeest beginnen hun vruchten af te werpen bij het team D2. Het team van 10 spelers, waarvan enkele amjd2l vier seizoenen samen spelen, zijn superenthousiast en gemotiveerd. Ze maken de wedstrijden tot een genot om te kijken. Het spelplezier is het meest belangrijk maar de resultaten mogen er zeker ook zijn. De basiskracht zit bij dit team in de verdediging en gecombineerd met flitsende aanvallen overklassen ze de tegenstander veelal moeiteloos.

Alle ingrediënten voor een gezellig en prestatief team zijn volop aanwezig: ouders die elke wedstrijd komen kijken en aanmoedigen, teamuitjes, een gedreven coach en natuurlijk….de spelers die veel plezier en passie in hun spel leggen.

De zaalcompetitie is net begonnen en het wordt ongetwijfeld een mooi, gezellig en succesvol seizoen waarbij menige overwinning gevierd zal gaan worden in de recent gerestylede en heropende sportkantine van sporthal Naastenbest.

DS1 Aristos verliest thuiswedstrijd tegen Avanti

Zaterdag 28 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Avanti uit Drunen op het programma bij de dames van Aristos. De thuisploeg had er zin in en was erop gebrand om de overwinning binnen te slepen.

Avanti had een streepje voor wat betreft lengte en ondanks een sterke start met verschillende mooi uitgespeelde aanvallen van Aristos, ging de ploeg uit Best met een achterstand de rust in: 9-11.

De tweede helft begon iets minder sterk waardoor Aristos het zichzelf onnodig lastig maakte. Er werd hard gewerkt in de verdediging en de aanval, maar af en toe weren schoten niet zorgvuldig afgerond. Aristos zat gedurende een lange tijd Avanti op de hielen, maar de Bestse dames wisten dit niet vol te houden tot het einde, waardoor de wedstrijd eindigde op 18-23.