Wedstrijden HS1 en DS1 week 41 7 en 8 okt

HS1 sluit ook eerste thuiswedstrijd winnend af

Afgelopen zaterdagavond stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Tegenstander was Apollo uit Son en Breugel.

Net zoals vorige week begon Aristos slordig aan de wedstrijd. Aanvallend werden er technische fouten gemaakt en verdedigd werd er niet aangepakt. Dit resulteerde in een snelle 0-3 achterstand. Via enkele snelle omschakelingen konden de gastheren uit Best de aansluiting vinden. Via 4-4 werd het 7-7. Aristos had in deze fase wat meer grip op de aanvallers van Apollo en bleef zelf scoren. Uiteindelijk werd er een gaatje geslagen van drie doelpunten. Met nog ruim 2 minuten te spelen, kreeg Aristos een tijdstraf. Apollo wist te profiteren en bracht de ruststand van 13-12 in het voordeel van Aristos op het scorebord.

De tweede helft begonnen de mannen uit Best scherper dan de eerste. Vooral de rechteropbouwer wist makkelijk het doel van Apollo te vinden. De marge werd al snel vergroot naar 3 doelpunten en het verzet van de gasten leek gebroken. De heren uit Son en Breugel konden het tempo niet meer bijbenen en aanvallend kwamen ze er bijna niet meer doorheen. Hoewel Aristos nu ook weer enkele slordige momenten had, werd de voorsprong verder uitgebouwd. Via een 18-14 tussenstand kwam de uiteindelijke 26-19 eindstand op het scorebord.

Volgende week staat de op papier lastige uitwedstrijd tegen het combinatieteam van Witte Ster/Tachos op het programma.

Wederom winst voor DS1

De dames van Aristos hadden zaterdagavond hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Groesbeekse Glorie uit Groesbeek. In de eerste helft werden de gemaakte afspraken in de verdediging goed uitgevoerd waardoor de dames uit Groesbeek weinig tot score kwamen. In de aanval liep het wat minder soepel. Er werden veel kansen gemist en de aanvallen liepen niet zoals afgesproken. Ondanks dat gingen de dames van Aristos toch de rust in met een voorsprong van 11-5. De tweede helft startte fanatiek maar door een aantal goed uitgespeelde aanvallen van Groesbeek, waar de dames van Aristos even geen antwoord op hadden, stond het scorebord op 14-10. De dames van Aristos lieten zich niet kennen en herpakten zich snel. Door een aantal mooie en snel uitgespeelde aanvallen en een goede verdediging werd de eindstand 20-14 in het voordeel van Aristos.