wedstrijden HS1, DS1 en JD1 week 46 11/12 nov

HS1 toont veerkracht

Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Tremeg uit Gemert op het programma.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijden van het seizoen, begonnen de mannen uit Best de laatste twee wedstrijden opperbest aan de wedstrijd. Ook nu werd het belang van “goed een wedstrijd starten” benadrukt. Helaas voor Aristos werd hier geen gehoor aan gegeven. Binnen zeven minuten stonden de gastheren tegen een 2-6 achterstand aan te kijken. Aanvallend was het zeer slordig en ook verdedigend liet men de nodige steken vallen. Na de nodige wisselingen begon het wat beter te lopen. Langzaam werd de achterstand kleiner en bij 10-10 stond er voor het eerst een gelijke stand op het scorebord. Bij 13-12 stond Aristos voor het eerst op voorsprong, maar toch werd er met een 14-15 achterstand gerust.

Het was duidelijk wat de mannen uit Best te doen stond in de tweede helft: geconcentreerder spelen in de aanval en beter sluiten in de verdediging. De eerste 7 minuten lukte dit aardig. Aristos kreeg geen doelpunt tegen, maar scoorde wel zelf. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong van 3 doelpunten. Uiteindelijk werd deze nog uitgebreid naar vijf: 27-22. Vanaf dit punt dacht Aristos dat de zege veilig was, echter, Tremeg bleef strijden voor de laatste kans. De voorsprong van de thuisploeg werd iets kleiner, maar uiteindelijk sloot Aristos de wedstrijd met een 30-27 stand winnend af.

Volgende week zaterdagavond moeten de mannen uit Best op bezoek naar BEDO uit Beek en Donk.

DS1 houdt twee punten in Best.

Op zaterdagavond was het weer zover: de dames van Aristos kregen de Flyers op bezoek. De dames gingen gemotiveerd en met positieve zin de wedstrijd van start. In het begin moest Aristos nog wat op gang komen en wennen aan het fysieke spel van de Flyers, maar de verdediging stond goed en er werden veel ballen onderschept. Nadat de thuisploeg met 5-4 op voorsprong kwam gaf deze in de eerste helft maar weinig weg, waardoor ze de rust met 13-6 ingingen.

Na de positieve coaching in de rust begon Aristos de tweede helft met goede moed. De opdracht was de aanval met balvastheid en snel spel de gaten creëren. Dit advies werd zo goed mogelijk opgevolgd, waardoor Aristos al gauw met 21-9 op voorsprong kwam. De dames van de Flyers wisten zich geen raad met de verdediging van Aristos en nadat Aristos de spelmaker van de Flyers uit dekte waren de Flyers de weg even kwijt. Door goed samenspel en het goede keeperswerk heeft Aristos de wedstrijd afgerond met 26-14 winst.