wedstrijden HA en HS1 week 47 18/19 nov

HA Bijzondere wedstrijd

De heren A speelden tegen het combinatie team PSV/EHV in een 6 tegen 6 opstelling. Voor handbalbegrippen in deze leeftijdscategorie een bijzondere opstelling. De reden was dat er bij Aristos enkele blessures zijn en dat PSV/EHV zo sportief was om de wedstrijd dan gelijkwaardig te spelen, ook zij hadden weinig spelers. Voor beide teams was het daardoor een inspannende strijd van 2 keer 30 minuten zonder wissels. Een wedstrijd, waarbij iedere helft toch heel anders was, na een ruststand van 7-16 was het resultaat van de tweede helft 13-14, waarbij Aristos goed herstelde, zodat de eindstand van 20-30 werd bereikt.

Aan de zijde van Aristos heeft het A-team ondersteuning van jongere jeugd die ons helpt zodat we de wedstrijden kunnen spelen, en dat is best pittig voor hen. Sinds een paar weken keept Bram met veel enthousiasme, hij maakt steeds meer stappen in zijn nieuwe rol, aanvallend werd de productie van de doelpunten geleid door Lars. Al met al is het (mede door blessures) iedere week puzzelen met de opstelling. We kunnen daarom voor ons team ook erg goed aanvulling gebruiken in de leeftijdscategorie 17-18 jaar. Heb je interesse, wil je ons team aanvullen, neem even contact op met de coach van Aristos Heren A via onze website aristos-best.nl/teams.

HS1 Ook met nieuwe hoofdsponsor op de borst weet Aristos Heren 1 te winnen

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen BEDO uit Beek en Donk op het programma. Voordat de wedstrijd begon, kregen de mannen uit Best nieuwe tenues overhandigd van de nieuwe hoofdsponsor. De komende jaren is N+B+A architecten uit Best zichtbaar op de borst.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en scoorden dan ook om de beurt wat resulteerde in een 5-5 tussenstand. Aristos scoorde twee doelpunten op rij en het eerste gaatje was geslagen. Gedurende de 1e helft wisten de gasten de voorsprong te vergroten en men zocht bij een 10-13 stand de kleedkamer op.

De tweede helft was nog maar amper onderweg of Aristos stond op een voorsprong van 5 doelpunten. In de fase die volgende bleef BEDO in het spoor van Aristos. Via enkele goede individuele acties kwam daar een eind aan en wisten de Bestse mannen een marge van 7 te creƫren met nog 16 minuten te spelen. De concentratie verslapte waardoor de gastheren terug konden komen in de wedstrijd. BEDO kon het gat dichten tot 3 doelpunten verschil, maar op het juiste moment vonden de opbouwers van Aristos het doel weer. Met nog een paar goed opgezette aanvallen sloot Aristos de wedstrijd af met een 24-29 overwinning.

Volgende week zondag (15.50 uur) staat de derby tegen PSV in Eindhoven (sporthal De Vijfkamp) op het programma.