wedstrijdverslag DS1 30 nov en 1 dec week 49

Winst voor Dames 1 ondanks chaotische eindfase

Afgelopen zondagochtend speelden de dames van Aristos tegen EHV DS1. De vorige ontmoeting eindigde in een gelijkspel (26-26). Aristos was nu gebrand op wist, maar wist dat het een zware wedstrijd zou worden. Met meer geblesseerden dan wisselspelers op de bank was de boodschap van de coach duidelijk: hou jezelf heel, en speel slim en dynamisch.

De eerste helft begon goed, maar gedurende deze helft werd het spel minder. Hoewel Aristos aanvallend veel balverlies had en de kansen niet lekker benut werden, maakte Chantal van der Kaa het goed met sterk keeperswerk. De doelpunten kwamen uiteindelijk door samenspel, waaronder een mooi doelpunt van Kim Hendrikx door goed samenspel met Dayenne Vincent. Aristos en EHV gingen gelijk op en hierdoor werd de ruststand 8-8.

In de kleedkamer werd nog een keer benadrukt dat dynamisch handbal en oog voor teamspel i.p.v. individuele acties zou gaan zorgen voor de overwinning. Dat advies werd begin van de tweede helft goed opgevolgd. Met oog voor eigen kansen kon Aristos de voorsprong pakken. Lieke Stobbe trakteerde Aristos op zes doelpunten op rij door goed aangespeelde breaks en kansen vanuit de hoek. Aristos liep daardoor uit naar een 13-17 voorsprong. Met nog 10 minuten op de klok begon het chaotische spel van Aristos waardoor EHV in kon lopen. Door tijdstraffen had Aristos vaak maar vijf spelers in het veld, maar door goed keeperswerk van Lotte de Wild kon EHV niet dichterbij komen. EHV schakelde over op een offensieve verdediging, maar ook kort voor het einde kon Aristos in de hectiek overeind blijven. Eindstand 17-20.

Aristos staat nog steeds op een gedeelde eerste plaats. 7 december speelt Aristos thuis tegen PSV DS3. Dit belooft wederom een spannende wedstrijd te worden.