Wedstrijd verslag HS1 02 okt en 07 okt

Goede seizoenstart voor Heren-1 van Aristos

In de eerste twee weken van het nieuwe handbalseizoen heeft het Heren-1 team van Aristos een vliegende start gemaakt.

Na een gek seizoen dat in het teken stond van afmeldingen wegens het welbekende virus, werd vorige week het handbalseizoen 2022-2023 geopend. Aristos speelde een uitwedstrijd in Goirle tegen GHV. Waar er vooraf nog een lastige wedstrijd werd verwacht, bleek het tegendeel waar. Een nieuwe, offensievere dekking zorgde voor onrust in het aanvalsspel van de gastheren. Er werden veel ballen onderschept. Dit zorgde voor de nodige break-outs die vakkundig werden binnengeschoten. Eindstand 14-34 in het voordeel van Aristos.

Goed vervolg

Als gevolg van deze mooie overwinning traden de heren van Aristos afgelopen zaterdag 7 oktober met veel vertrouwen aan in de eigen Sporthal Naestenbest. Tegenstander was Avanti, waar de voorgaande seizoenen meestal niet van werd gewonnen. U voelt hem al aankomen, Aristos had geen kind aan de bezoekers uit Drunen. De offensieve dekking pakte weer goed uit en er werd al vroeg in de wedstrijd een gat geslagen. Noemenswaardig was de rode kaart die werd uitgedeeld aan Avanti. Thies de Bruin kwam ietwat stevig uit en plantte zijn vuisten tegen de borst van de tegenstander. Deze was hier niet van gediend en reageerde door zijn vuisten vol tegen de borst van Thies te slaan. De scheidsrechter bepaalde dat deze reactie goed was voor een rode kaart, waardoor Avanti snel een van haar sterkhouders moest missen. De eerste helft leverde 21 goals op voor de thuisploeg tegenover 12 goals voor de heren van Avanti.

In de tweede helft werd het spel iets slordiger, mede als gevolg van de ruime voorsprong. Aristos bleef geduldig en bouwde de voorsprong nog iets uit. De teller strandde uiteindelijk op 39 doelpunten, Avanti wist er een totaal van 26 tegenover te zetten. Al met al een uitstekende start van de competitie voor de Bestse handbalclub: 4 punten uit 2 wedstrijden. Aanstaande zondag staat de clash uit bij Bedo op het programma. Om 11:10 vangt de wedstrijd aan.