wedstrijd verslag DS1 16/17 dec

DS1 Aristos sluit 1e helft competitie positief af.

Afgelopen zaterdag was een belangrijke wedstrijd voor de dames uit Best. Dit was de laatste wedstrijd van onze fanatieke Marlie Joosten, omdat ze gaat emigreren naar Maleisië. Ook zou het een pittige pot worden tegen de dames van Camelot/Desk, dat was te zien aan hun uitslagen en stand in de competitie.

Voor de wedstrijd werd er door Frank Purschel een motiverend praatje gedaan. De punten moesten in Best blijven en daar kon iedereen als team voor gaan zorgen.

In het begin van de eerste helft liepen de dames van Camelot/Desk uit tot een 2-7 voorsprong. De dames van Aristos werden hierdoor verrast en moesten een tandje bijzetten. Vooral in de verdediging moest het dicht worden gezet. Dit werd goed opgepakt waardoor het gat steeds kleiner werd. Dit was aan de ruststand te zien, wat 11-14 werd in het voordeel van Camelot/Desk.

In de kleedkamer werd er verteld dat er feller en agressiever (wel correct) verdedigd moest worden. De dames van Aristos waren in de tweede helft nog meer gedreven om te winnen. De verdediging stond beter en voor elke bal werd geknokt, Camelot/Desk kwam niet tot scoren. Hierdoor kwamen de dames van Aristos bij en namen zelfs een kleine voorsprong (17-14). Camelot/Desk werd hierdoor weer wakker geschud en vanaf toen ging het gelijk op. Met nog 7 minuten te spelen werd Marlie Joosten eraf gestuurd met een rode kaart, als symbool voor haar laatste wedstrijd. Het bleef daarna spannend tot de laatste paar seconden. Uiteindelijk hebben de dames van Aristos deze spannende wedstrijd gewonnen met 26-25.

Nu de feestdagen eraan komen hebben de dames van Aristos een paar weken rust. In het nieuwe jaar gaan ze er weer tegenaan. Op 13 januari is weer de eerste wedstrijd van de 2e helft van de competitie.