wedstrijdverslag 1 en 2 feb week 6 MJE2 en DS1

Ruime winst voor E2

1 Februari heeft het jeugdteam E2 van Aristos in Drunen tegen Avanti E3 gespeeld. Het team; Eefje, Fenno, Filip, Hugo, Isa, Lucas, Nynke, Tess en Stijn moesten al vroeg op om om kwart voor tien al en wedstrijd te spelen. We beginnen altijd met de warming up, waarbij de coach ook altijd mee doet. Voordat we starten met de wedstrijd doen we bij handbal altijd een yell, daarbij begroeten we het publiek, scheidrechter en tegenstander. Daarna ging de wedstrijd van start.

E2 team2In de eerste helft begonnen we gelijk aan onze eerste aanval. Binnen enkele minuten bracht Lucas ons al op een 1-0 voorsprong. Echter liet het jeugdteam van Avanti zich niet kennen en al snel was daar de gelijkmaker. De spelers van Aristos zetten alles op alles waaronder ook onze keeper Stijn. Hij stond in de eerste helft in het goal en heeft de nodige ballen gehouden. Filip, Fenno en Eefje heb gezorgd dat we de eerste helft met 4-3 voor stonden.

In de tweede helft werd goed verdedigd. Avanti verloor daar meermaals de bal bij de aanval, waardoor onze spelers snel schakelde en de tegenaanval inzette. Lucas en Nynke braken een paar maal door de verdediging heen. De stand was inmiddels 12 -7 en de tegenstander kreeg het zwaar. Onze keeper Hugo die in de tweede helft het goal had ingenomen wist enkele ballen te weren. Het samenspel en de fanatiek aanvallen brachten ons op een eindresultaat van 15-8 in ons voordeel. Als coach was ik trots en tevreden op het team.

Dames 1 van Aristos speelde afgelopen zaterdagavond thuis een belangrijke wedstrijd tegen EHV DS 1. Dit team staat maar een plaats lager op de ranglijst en dus beloofde het een spannende strijd te worden.

Meteen al bleken deze twee teams aan elkaar gewaagd: de stand liep gelijk op. Waar in andere competitiewedstrijden Aristos vaak verzaakte in de eerste helft, had de thuisploeg dit maal de zaakjes goed op orde. Er werd fel verdedigd en de aanval werd een aantal keren zeer mooi uitgespeeld. Door hard werken kond Aristos puntje voor puntje weglopen bij de tegenstander. Ruststand: 13-9.

Opgetogen begonnen de dames van Aristos aan de tweede helft. Het goede spel van het eerste half uur werd doorgezet en binnen een mum van tijd liep de thuisploeg uit naar een verschil van acht doelpunten. Marlin de Bresser trof meerdere malen het doel en aan de andere kant van het veld was er een glansrol weggelegd voor keepster Chantal van der Kaa. Zelfs toen de winst zo goed en wel binnen was, bleef Aristos vechten voor elk doelpunt, wat uiteindelijk uitmondde in een einduitslag van 26 tegen 17.