wdstrijdverslag DS1 en HS1 9/10 jan

Goede start op zaterdagavondje Aristos

Op zaterdagavond had DS1 van Aristos haar eerste wedstrijd van 2016 op het programma staan tegen de dames uit Gemert. Na de nederlaag tegen Tremeg eerder in het seizoen, waren de dames uit Best vastberaden om de punten in Best te houden. Het eerste doelpunt werd door de linkeropbouwster Anouk de Bresser mooi in het doel gelegd. De stand liep gelijk op. Aristos had moeite met scoren, de hoekspeelsters werden veel uitgedekt waardoor de bal moeilijk rond gespeeld kon worden. Onze middenopbouwsters Anne Stravers en Marlie Joosten waren goed aanspeelbaar. In de verdediging werd hard gewerkt waardoor Tremeg weinig tot scoren kwamen. Met een 8-9 achterstand gingen de dames de rust in. Na tactische tips werd begonnen aan een spannende tweede helft. De cirkelloopsters Lotte Verhaar en Anouk de Bresser hebben hun opdracht om een blok te zetten goed uitgevoerd. Hierdoor werden veel kansen benut door Aristos. Hoekspeelster Rosanne Vosters werd door het team een paar keer mooi vrijgespeeld, waardoor Rosanne haar kansen benutte. Sandy Kuipers heeft veel ballen uit het doel weten te houden. Een kleine voorsprong werd opgebouwd waardoor Tremeg te weinig tijd had om terug te komen. De wedstrijd eindigde in 16-15 in het voordeel van Aristos: een mooie opsteker voor de komende wedstrijden.

En ook heren 1 speelde deze avond tegen Tremeg. Tijdens de feestdagen was er minder tijd om te trainen, maar dat is de afgelopen week gecompenseerd. Dit moest zich uitbetalen in een overwinning op de bezoekers uit Gemert.

De eerste wedstrijd tegen Tremeg werd door de mannen uit Best verloren dus er moest iets recht gezet worden. Aristos begon de wedstrijd goed met een 3-1 voorsprong. Aanvallend werden nu een aantal kansen gemist waardoor de bezoekers op een 4-5 voorsprong kwamen. Aristos rechtte de rug en benutte de kansen nu wel. Ook verdedigend sloot het nu beter wat resulteerde in een

15-13 voorsprong met rust.

Tijdens de pauze werden “de puntjes op de i” gezet in zowel aanvallend als verdedigend opzicht.

Aristos startte de 2e helft goed en kwam op een voorsprong van vier doelpunten. Deze goede fase werd gevolgd door een slordige fase waardoor Tremeg terug kon komen tot 1 doelpunt. Dichterbij kwamen de bezoekers niet en Aristos kon de voorsprong gestaag uitbreiden naar een uiteindelijke eindstand van 28-24.

Topscoorder aan Bestse zijde was Robin Koning met 7 doelpunten.