Verslag Aristos heren 1 uit bij Orion Z.

Op zondag staat de wedstrijd tegen SV Orion Z/ GSC 1 op het programma. Op papier een zware tegenstander die vorig seizoen nog uitkwam in de hoofdklasse. Daarnaast is het ook tamelijk ver weg. De wedstrijd start om 14.00 uur in sporthal de Stenge in Heinkenszand nabij Goes.

De wedstrijd voorbereiding gaat zoals gewenst waarna de wedstrijd begint. Na een onnodig tegendoelpunt, de tegenstander is alerter bij een terugkomende bal, pakt Aristos uit met vijf doelpunten op rij. De doelpunten worden vanuit verschillende posities gemaakt en zorgen voor de terechte voorsprong. In de verdediging wordt hard gewerkt waardoor de tegenstander nauwelijks mogelijkheden krijgt. Met goed keeperswerk houden de mannen uit best de tegenstander dan ookm enige tijd op één doelpunt. Een paar slordigheden voor en achterin zorgen er voor dat Orion terug kon komen tot twee doelpunten (5-7). Aristos pakt daarna de draad weer op waarbij de doelpunten vooral aan de linker kant geproduceerd worden. Hierdoor komt de ruststand op 7-16

Na rust wordt de goede lijn doorgezet en staat het binnen korte tijd 9-23. Het zijn vooral de opbouwers die effectief zijn. Goede wissels en aanzetten zorgen voor de mogelijkheden die niet gemist worden. Bij een 9-23 tussenstand zakt het even in waarbij Orion drie keer op rij kan scoren. Door goede aanwijzingen vanaf de bank wordt de schade beperkt en gaat het scoren weer verder. Goed verdedigen en het onderscheppen van ballen zorgt ervoor dat het team uit Best weer ver uit kan lopen. Bij de Zeeuwen is het beste er dan al een tijdje vanaf. Via drie breaks en een aantal ballen vanaf de cirkel is de eindstand 16-30.

Een terecht overwinning voor het eerste herenteam. Het fanatisme was alom aanwezig en daarmee werd de tegenstander afgetroefd. Richard v Hasselt en Arthur van Bergen zijn de topscoorders met elk zes doelpunten. Maar belangrijker is dat er door veel verschillende spelers, vanaf verschillende posities is gescoord.