Speelfeest F jeugd

Afgelopen zaterdag was het eerste speelfeest voor onze f jeugd. Met een aantal verenigingen in de regio Eindhoven organiseren we ongeveer 1x per maand een speelfeest voor onze jongste jeugd. Dit in plaats van bijna wekelijks een wedstrijd. Aristos had de eer om het eerste speelfeest van het seizoen te organiseren. 55 Kinderen van 6 verenigingen waren aanwezig. Daarbij hadden we gelukkig hulp van een aantal Aristosleden en ouders. Ontzettend bedankt daarvoor.

Tijdens zo’n speelfeest kan er gespeeld worden tussen de wedstrijdjes in. Hiervoor staan er speelattributen in het midden van de zaal, waar de kinderen spelenderwijs een aantal vaardigheden kunnen oefenen.

Ook worden er korte wedstrijden gespeeld, waarbij heel goed gekeken wordt naar het niveau van het kind en van het team. Teams van hetzelfde niveau spelen tegen elkaar. Maar ook kan het zijn dat er binnen één teamkinderen van hetzelfde niveau zitten maar van verschillende verenigingen. Met als voordeel dat kinderen die technisch wat verder zijn, zich verder kunnen ontwikkelen. En de “zwakkere” kinderen ook kansen en ruimte krijgen.

Verder hebben we afgesproken dat kinderen spelenderwijs mogen leren en uitproberen. Daarbij hoort “positief” aanmoedigen (geldt voor begeleiders, spelbegeleiders als ouders) . We zeggen niet wat de kinderen allemaal moeten doen. We zeggen bijv. niet “vrij lopen!” aanpakken!”’”verdedigen!”. Maar we laten de kinderen zelf naar oplossingen zoeken, door te vragen “hoe denk jij dat je dat het beste op kan lossen?”. Het was een geslaagde dag! Trots waren wij op onze 12 f-leden, die tijdens de wedstrijdjes lieten zien, wat we tijdens de trainingen aan het oefenen zijn! “Handbal heeft meer dan twee doelen!” Respect, plezier, spelen, bewegen, leren en ervaren!