Rabobank Clubkas Aktie, HS1, DS1 week 39

Ouderen van Best, weer even kampioen !!

Kampioenen zijn vaak fysiek en mentaal jonge en sterke mensen. Ouderen willen in hun hart vaak ook nog wel heel graag kampioen zijn maar hun lichaam werkt niet meer mee. Sommige kunnen zelfs zo slecht lopen dat ze nog maar zelden buiten komen. Daarom willen vrijwilligers van handbalvereniging Aristos samen met de vrijwilligers van huize Nazareth een Kampioenendag organiseren. De mensen die aan hun huis of rolstoel gekluisterd zitten halen we op voor een dagje uit naar de handbalvereniging. Lekker naar buiten, weer eens praten en lachen met jonge mensen, sporters aanmoedigen, het gevoel krijgen om weer zelf kampioen te zijn. Wij hebben vandaag een eerste gesprek met hen gehad en zij zijn er klaar voor en rekenen op uw stem ! Van 4 tot 17 oktober kunt U op de website bij De Rabobank Clubkas Aktie stemmen op handbalvereniging Aristos. Wij zorgen dat het voor hen een onvergetelijke dag wordt.

Heren 1 Aristos start competitie met winst

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van Aristos op het programma. Tegenstander was DOS’ 80 uit Heesch. Vorig seizoen nam DOS’80 de punten mee uit Best, dus Aristos was gewaarschuwd.

Hoewel de voorbereiding niet optimaal was, kwam Aristos goed uit de startblokken. Aanvallend was het spel van acceptabel niveau en na een omzetting in de verdediging, stond deze ook beter en beter. Hoewel Aristos enkele opgelegde kansen miste, wist men toch met een 13-10 voorsprong de kleedkamer op te zoeken.

In de pauze werden de puntjes op de i gezet. De mannen uit Best begrepen wat er van hen verwacht werd. Al snel in de tweede helft stond er een voorsprong van 6 doelpunten op het scorebord. De fase die volgde was er een met wat slordigheden, maar gelukkig wist Aristos (en Dennis Ooms in het bijzonder) met grote regelmaat het doel van DOS’80 te vinden.

De wedstrijd werd beëindigd met een prachtige vlieger die door Jets van de Looij afgerond werd. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 27-19. Al met al een goede start van het seizoen waarbij iedereen speelminuten heeft kunnen maken.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen BEDO uit Beek en Donk op het programma. Hopelijk kan Aristos de ingezette lijn doortrekken.

Valse start competitie Dames 1.

Mede door een goede voorbereiding voor de competitie startten de dames de wedstrijd tegen E.H.V. vol goede moed. Helaas werd dit in het spel niet zichtbaar. De kansen kwamen, maar de doelpogingen werden niet verzilverd. Veel balverlies, onrustige aanvallen en een slappe verdediging zorgden voor een 8-13 achterstand.

De coaches maakten in de rust duidelijk dat vijf doelpunten verschil nog niet betekent dat de wedstrijd verloren was. Er werden harde afspraken gemaakt voor het vervolg van de wedstrijd.

De start van de tweede helft was goed. Met snelle aanvallen kwam Aristos weer in het spel en het werd 10-14. Helaas keerde het tij en verslapte het spel van Aristos weer. E.H.V. liep uiteindelijk uit tot 10 doelpunten verschil. Door vertrouwen in elkaar en het geloof dat de wedstrijd nog niet verloren was, werd de strijd nog niet opgeven. Helaas is het de dames van Aristos niet gelukt om het spel, wat gespeeld werd in de voorbereiding, nu weer te laten zien. De dames hebben vandaag van zichzelf verloren, met een eindstand van 18-27.

Volgende week zondag (9 oktober) spelen de dames tegen PSV DS1 om 12.15u in sporthal De Tempel in Eindhoven.