MJD HS1 15 en 16 oktober

Aristos MJD1 wint thuiswedstrijd
Na de spannende eerste thuiswedstrijd van twee weken geleden tegen kampioenskandidaat Tremeg uit Gemert die nipt verloren werd (20 – 26) stond afgelopen zaterdag voor Aristos D1 een thuiswedstrijd gepland tegen Helios D1 uit Uden.

Na twee succesvolle jaren in de E spelen onze jongens dit jaar voor het eerst in de D-jeugd. Met de nieuwe spelvisie vanuit de bond wordt ook nog eens verwacht dat de jongens offensief verdedigen en actief proberen de bal te onderscheppen. Mede door deze spelvisie ontstaat een snel en dynamisch spel wat het handbal ten goede komt.

Vooraf was al bekend dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. De wedstrijd begon wat slordig met veel fouten aan beide zijden. Ondanks dit feit werd er toch vrij gemakkelijk gescoord door Aristos. Dit kwam mede door de vele ruimtes in de verdediging van Helios. Zeker door het midden kon er met regelmaat gewoon doorgelopen worden. Doordat het zo makkelijk ging kwam het samenspel minder goed op gang.

Aristos verdedigde goed en Helios had moeite om doelpunten te maken. Als het dan eens lukte om op de goal te schieten stond er ook nog eens Stijn, die een hele goeie wedstrijd keepte. Uiteindelijk werd de wedstrijd door Aristos gewonnen met 25 – 6. Het leuke aan deze wedstrijd was dat alle kinderen een doelpunt hebben gemaakt.

Als je ook wil kennis maken met handbal ben je van harte welkom om vrijblijvend eens een aantal keren met ons mee te trainen. Tevens spelen met regelmaat een thuiswedstrijd. Zie voor trainingstijden en wedstrijddagen onze internetsite; www.aristos-best.nl

Gehavend Aristos Heren 1 weet ook derde wedstrijd te winnen

Afgelopen zondag stond de op papier lastige uitwedstrijd tegen VHC uit Valkenswaard op het programma. De laatste jaren hebben de mannen uit Best daar niet weten te winnen en ook nu waren de vooruitzichten niet optimaal. Met maar liefst 5 geblesseerden spelers was de spoeling dun.

Toch begon Aristos met vertrouwen aan de wedstrijd in de wetenschap dat men de eerste twee wedstrijden gewonnen had. Al snel sloeg Aristos een gat van 4 doelpunten, maar de goede start kreeg geen vervolg. Een aantal technische fouten aan Bestse zijde hielp VHC in het zadel. De voorsprong liep terug naar twee, maar toen sloeg Aristos toe. In een mum van tijd stond er een voorsprong van 6 doelpunten op het scorebord. Dit werd tot de rust volgehouden: 8-14.

Na de pauze was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. Aristos begon goed, maar wist dit niet heel de tweede helft vol te houden. Na een kleine terugval stond het vizier weer op scherp en liep men uit naar een voorsprong van 9 doelpunten. Deze werd zelfs nog uitgebreid naar 12 doelpunten.

Wederom hebben alle spelers hun minuten kunnen maken en werd de eindstand bepaald op 18-30.