JUBILEUMWEEKEND ARISTOS MET GESLAAGDE RECORDPOGING

Bij Handbalvereniging Aristos stond het hele afgelopen weekend in het teken van het 40-jarige jubileum. De diverse onderdelen waren georganiseerd door de verschillende teams. Op deze manier werd het echt een feest voor en door de hele vereniging.

De zaterdagmiddag werd begonnen met een circus voor de jongste jeugdleden. Nu kunnen zij aardig goochelen met een bal, maar om er 5 in de lucht te houden of boven op een grote bal te balanceren, dat is toch een ander verhaal.

Daarna werd een handbalclinic verzorgd voor zo’n 40 jeugdleden onder leiding van voormalig international Paul van Noesel. Op een creatieve manier werden leuke motoriek- en balvaardigheidsoefeningen gebracht. Het was een leerzame, maar vooral toch een enorm leuke ervaring.

Het hoogtepunt van de middag was het zogenaamde latjeschieten. Als opwarmertje mochten de leden vanaf vier verschillende afstanden proberen om de bal tegen de lat te gooien. Ook dat valt nog niet mee blijkt wel. Maar opvallend was de ‘lat’treffendheid van E-jeugdlid Jochem van Essen. Daarna werd een officiële poging gedaan om een record te zetten voor het Guinness Book of Records. In 10 minuten moest zo vaak mogelijk de lat geraakt worden. Onder het toeziend oog van de notaris is deze recordpoging vastgelegd. De lat is maar liefst 231 keer geraakt. Er komt een hele procedure aan te pas om de poging officieel goedgekeurd te krijgen, maar dat gaat vast lukken.

Onderschrift foto: de deelnemers aan de geslaagde recordpoging latjeschieten

 

Daarna volgden een receptie en een klein toernooi met gemengde teams van bestuursleden en kampioensteams.

Dat ze bij Aristos een goed feestje kunnen bouwen bewees de drukbezochte feestavond wel. Heel veel oud-leden hadden aan de uitnodiging gehoor gegeven en kwamen oude vriendschappen ophalen en herinneringen delen. Heel veel leuke anekdotes zijn verteld, foto’s bekeken en mailadressen uitgewisseld. Verschillende jubilarissen werden gehuldigd, maar twee leden werden speciaal in het zonnetje gezet. Het betreft oprichter Peter Millenaar en Martien van de Mortel. Beiden zijn na 40 jaar nog steeds actief binnen de vereniging. Onder luid applaus namen zij de felicitaties in ontvangst.

Onderschrift foto: jubilarissen Peter Millenaar (oprichter) en Martien van de Mortel