Jeugd Aristos bezoekt topper Nederlands team

Op zaterdag 4 maart toog een delegatie van 75 jeugdleden en ouders van handbalvereniging Aristos naar een uitverkocht Indoor Sportcentrum Eindhoven. Daar moedigden zij het Nederlandse dameshandbalteam aan tijdens hun wedstrijd tegen topspeler Noorwegen in de Golden League.

Voor veel van de Bestse jeugdspelers was dit de eerste keer dat zij hun helden zoals Estavana Polman, Angela Malestein en Lois Abbingh in het echt zagen spelen. Met hun snelle acties en uitgekiend samenspel fungeerden zij als grote bron van inspiratie voor de nieuwste lichting handballers.

In de eerste helft gingen de wereldkampioenen handbal van de laatste twee edities (Nederland in 2019, Noorwegen in 2021) nog gelijk op. Maar na de stand 12-12 liep Noorwegen langzaam maar onvermijdbaar uit op Oranje. Hoewel de eindstand van 22-33 een flinke nederlaag betekende voor de Nederlandse dames, toog de Bestse delegatie toch vol optimisme en nieuwe ambities terug huiswaarts. Op zondag 5 maart speelden de dames van TeamNL hun laatste wedstrijd in dit vierdaags toernooitje, dit keer aangemoedigd door het eerste damesteam van Aristos.