JC en HS1 5 en 6 nov

Verlies voor Jongens C1

Zaterdag 5 november moesten de jongens JC1 van Aristos spelen tegen Swift. Jongens C is een nieuw team met eerste- en tweede jaars C, waardoor het samenspel nog niet altijd soepel verloopt. De jongens gingen voortvarend van start met een aantal schoten op doel van Niels, 20161105_104232_001Mika en Nick. Helaas had de tegenstander een hele goeie keeper, waardoor er helaas nog geen bal in ging. Swift was heel snel in de omschakeling en zo stond Aristos na twee minuten al met 0 – 2 achter. Maar ook Aristos heeft een keeper die wel iets kan. Na een uitbraak van Swift hielt Nico de bal toch uit zijn doel. Uiteindelijk wist Mart het doel van Swift te bereiken en scoorde de 1 – 7. Na nog een super redding van Nico en mooie punten van Daniel en Stijn ging Aristos de rust in met 4 – 16.

De tweede helft verliep een stuk beter voor Aristos. Ze gingen beter van start en er werd veel beter verdedigd. Stijn scoorde 3 punten op rij en Daniel kreeg vanaf de middenlijn de vrije doortocht naar het doel (8 – 23). Swift zakte wat in en onze jongens bleven vechten voor een beter resultaat. Ruben en Thom stuitte nog een aantal keren op de keeper, maar na nog een aantal doelpunten van Daniel, Stijn en Mart werd de eindstand 14 – 27.

 

Winst voor Dames 1

Op 5 november vertrokken de Dames 1 van Aristos naar Nederweert om zich te meten met de dames van Meos, die één plek boven hen in de competitie stonden. Daarrdoor zou het een spannende wedstrijd worden, maar het doel was duidelijk: de punten zouden mee terug gaan naar Best.

Met dat doel voor ogen werd de wedstrijd geopend en na de eerste tien minuten, waarin het gelijk op ging, versnelde Aristos haar spel waardoor ze op voorsprong kwamen. Door het goede teamwork in de verdediging en de fanatieke aanvallen van Aristos kwam Meos niet meer tot scoren einde eerste helft. Een mooie goal van Tanja Baltussen zorgde voor een zeer welkome russtand van 7-13.

Mogelijk door de euforie van de eerste helft liet Aristos zich verrassen door Meos aan het begin van de tweede helft. Meos gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht zich terug tot een stand van 15-16. De Dames van Aristos herpakten de grip op de wedstrijd en door goede reddingen van de keepers bleven de ballen uit het net. Bij het klinken van het eindsignaal gaf het scorebord 18-21 aan en konden de dames van Aristos tevreden zijn met dit mooie resultaat.