wedstrijdverslagen HS2, HS1, DS1 en DS2

Zaterdagavondje Aristos heren

Afgelopen zaterdagavond stond een avondje heren handbal op het programma. Heren 2 kwam als eerste in actie tegen kampioenskandidaat Helios ’72 uit Uden. Helaas moest Aristos door blessures enkele spelers missen, en zag net voor het begin van de wedstrijd routinier Olaf van Loon ook nog afhaken. Ondanks deze beperkingen begon Aristos een goed gevulde tribune toch goed aan de wedstrijd. Helios kwam nog wel met 0-2 voor, maar deze achterstand werd snel weer omgebogen in een 3-2 voorsprong. Door onrustig spel in de aanval bij Aristos kreeg Helios de kans om via een aantal breaks en het vrijspelen van de cirkelspeler uit te lopen naar een 4-10 tussenstand. De rest van de 1e helft ging redelijk gelijk op, wat resulteerde in een 11-19 ruststand.

Ook net na de rust begon Aristos weer erg onrustig. Dit gaf Helios de kans om direct een beslissende 13-26 voorsprong te nemen. Hierna bleef de wedstrijd van beide zijden wisselvallig en werden veel verdedigende fouten gemaakt. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd werd er dan ook aan beide zijden driftig op los gescoord. Dit resulteerde in 25-41 eindstand. Voor het volop aanwezige publiek een levendige wedstrijd, maar wel een wedstrijd vol fouten, waarin Aristos helaas niet hun beste spel heeft kunnen laten zien. Maar in ieder geval wel een spectaculaire opmaat naar de wedstrijd van heren 1, het hoofdaffiche van deze avond.

 

Aristos verslaat VHC in bomvolle sporthal

Heren 1 trad aan tegen VHC uit Valkenswaard. Op voorhand een pittige tegenstander aangezien zij vorige week wonnen van het hoog geklasseerde DESK. In het begin ging het gelijk op. Twee vlammende schoten van afstand van Tim van den Bersselaar en enkele supersnelle break outs van Jets van der Looij brachten het verschil voor het eerst op twee punten (5-3). Achterin kregen de mannen van Jeroen Peters en Frank Purschel geen grip op een opbouwer van VHC. Deze opbouwer was bij alle doelpunten betrokken. Enkele ongelukkige tegendoelpunten en wat foutjes in de aanval brachten VHC weer op voorsprong (8-9). Even later stond het weer gelijk door een prachtig afstandsschot van de goed spelende jeugdspeler Thies de Bruin. Toch nog een doelpunt voor de mannen uit Valkenswaard en zo gingen de spelers met 12-13 de kleedkamer in.

In de kleedkamer werd nog eens benadrukt dat Aristos deze wedstrijd ‘’makkelijk’’ nog kon omzetten naar eigen hand. In de tweede helft kwam dit volledig tot uiting. Gesteund door een fanatiek publiek en enkele mooie doelpunten liep Aristos voor het eerst wat weg bij de tegenstander (17-14). Nadat Koen Stobbe weer een bal had weggekopt en even met een bloedneus naar de kant moest, kwam Theo Janssen het veld in en hij stopte op fenomenale wijze een penalty. Toen er vervolgens nog wat ballen werden gekeerd en er 3 break outs werden gescoord, was het verzet van de tegenstander gebroken en was de wedstrijd gespeeld. Op het eind van de wedstrijd was het de beurt aan onze rechterhoekspelers. Mitch van den Bergh maakte enkele fenomenale doelpunten. Dit kon ook gezegd worden van Cristoph aus Tirol. De eindstand was 30-25. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond in Zevenbergen tegen Groene Ster.

 

Dames 1 pakt eerste punten

Zondag togen de dames vol goede moed naar Gemert voor een wedstrijd tegen Tremeg. Coach Erik van Brederode had opdracht gegeven om fel aan de wedstrijd te beginnen. Na enkele ongelukkige ballen kwam Aristos op dreef en stond na enkele minuten met 0-2 voor. Na een kwartier spelen stond Aristos voor met 3-4. Daarna liep Tremeg twee punten voor op Aristos, maar kon Aristos zich gelukkig herpakken. Sandy Kuipers wist een paar mooie ballen te stoppen. De ruststand was 8-10 in het voordeel van Aristos.

Aristos begon weer fel aan de tweede helft. Evelyn Fontijn en Lieke Stobbe werden een paar keer mooi vrijgespeeld door goed druk te leggen in de aanval. Zo kwam de overwinning steeds dichterbij. Aristos had gedurende de gehele wedstrijd een sterke verdediging staan. Met nog 3 minuten speeltijd op de klok, stond het 13-21. Helaas wist Tremeg nog twee mooie aanvallen op te zetten en bepaalde zo de eindstand op 15-21. De eerste punten behaald door een sterk collectief spel.

 

DS-2 Aristos pakt een punt tegen Taxandria Vorige dinsdagavond speelde Dames 2 een inhaalwedstrijd tegen Taxandria uit Oisterwijk. Voor Aristos een redelijk onbekende tegenstander die op dat moment wel het klassement aanvoerde. Door het snelle spel van Taxandria en het missen van enkele penalty’s en andere open kansen liepen de dames van Aristos al snel tegen een achterstand aan. Dit zorgde voor een ruststand van 8-14. Na rust wijzigden de dames van Aristos hun tactiek; ze gingen defensiever verdedigen en in het aanvalsspel werden de kansen beter benut. Na een spannende slotfase werd de strijd uiteindelijk beslist in een zwaarbevochten gelijkspel met een eindstand van 23-23