Hard werken wordt beloond met gelijkspel

Op zaterdagavond 18 maart speelde Aristos Dames 1 een uitwedstrijd tegen Vespo DS1 uit Boekel. Na het verlies van vorige week en vooral het spel dat daar getoond werd, waren de dames erop gebrand om beter te spelen en een goed resultaat te behalen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt, middels een breakout, door Vespo. Lieke had daar vanuit de rechterhoek snel een antwoord op, met meerdere doelpunten. Na om en om wat doelpunten, liepen de dames uit Best via goed uitgespeelde aanvallen uit van 3-5 naar 3-9. Vervolgens begon het beter te lopen in de aanval bij Vespo, wat resulteerde in een 14-14 ruststand. 

In de rust werd door coach Erik benadrukt dat de dames goed bezig waren in de aanval. In de verdediging moest er goed geschoven en gesloten worden, waarbij er altijd 4 verdedigers aan de kant van de bal moesten staan.

Aan elkaar gewaagd

De tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten werden mooie aanvallen uitgespeeld. Zo kon Marlin vanaf de rechteropbouw twee keer achter elkaar een balletje over en langs de verdediging afspelen naar Inge op de cirkel. 

Na 18-18 wist Vespo even uit te lopen naar 20-18, maar dit zorgde er vooral voor dat Aristos nog harder ging werken in de verdediging. Hierdoor werd de stand weer gelijk. Door om en om te scoren, bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Einstand 23-23. Na afloop werd benadrukt dat er hard gewerkt was en dat dit een goede revanche was na vorige wedstrijd.

Volgende week zondag 26 maart speelt Aristos om 12.00 uur haar volgende wedstrijd tegen Bevo HC DS3.