Handbaltrainer 1 cursus binnen Aristos

Deelnemers Aristos traineropleidingTijdens de algemene ledenvergadering in juni is de visie van HV Aristos tot en met 2016 gepresenteerd. Aristos heeft ambitieuze doelstellingen voor de komende jaren, promotie van de dames en heren vaandelteams naar eerste klasse. Voor het leggen van een goede basis investeert de club in opleiding van jeugdtrainers en coaches. Hiermee wordt een solide basis gelegd wat ten grondslag ligt aan de doelstellingen. Deze maand is gestart met de Handbaltrainer 1 cursus. Voorzitter Ad de Bruin van de technische commissie: ‘Als Aristos zijn we blij dat we met deze cursus kunnen starten. We zien dat de gepresenteerde plannen zijn gaan leven bij trainers, coaches en andere leden. Een tiental enthousiaste deelnemers is gestart en eind november sluiten ze de handbaltrainer 1 cursus af. Begin 2014 is het plan om een vervolgcursus in te zetten. In 2014 starten we ook met opleiding tot handbalscheidsrechter. Ook deze opleiding past in de neergezette doelstelling van  Aristos’.

Wat houdt handbaltrainer 1 cursus in? De trainer en coaches maken kennis met diverse jeugdgroepen. Wat betekend handbal voor onze jeugdteams, E jeugd, D jeugd, C jeugd en B jeugd? Welke karakteristieken horen bij deze teams? Wat zijn de gevolgen voor de trainingspraktijk?

In deze cursus  leren te trainers en coaches hoe de diversen groepen te trainen en begeleiden met als doel een training neer te zetten waarin plezier wordt beleefd en waar ‘gewerkt’ en ‘geleerd’ wordt. De cursus kent een theoretisch gedeelte dat verzorgt wordt door bond, NHV en een praktisch gedeelte. Praktische begeleiding vindt plaats door de gekwalificeerde personen binnen Aristos.