Fanatieke recreanten in spannende strijd

Bij Aristos worden er al sinds jaar en dag niet alleen in de weekenden handbalwedstrijden gespeeld. Afgelopen donderdagavond 15 december kwamen de dames van Saturnus naar Best voor een clash tussen de nummers één en drie in de midweekse recreantencompetitie.

De recreantencompetitie wordt op doordeweekse avonden gespeeld door enthousiaste (oud)-handbalsters die af en toe nog eens een potje willen ballen. Leeftijd is hiervoor minder belangrijk: bij de Dames Recreanten van Aristos is het jongste lid 24, en het oudste 62.

Tijdens de wedstrijd van afgelopen donderdag kwam Saturnus duidelijk beter uit de startblokken dan Aristos. Al snel liepen de bezoekers uit tot een voordeel van 3 doelpunten. Toen Aristos eenmaal had ontdekt dat het gevaar van Saturnus eigenlijk maar van twee schutters kwam, keerden de kansen. Door in de verdediging deze twee schutters uit te dekken en kansen te benutten uit mooie aanvallen werd de ruststand 9-9.

Gestage uitloop Na de rust ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Aristos stond strak te verdedigen. In de aanval wist de Bestse ploeg cirkelspeelsters Helma, Ingrid en Janneke goed te vinden. Mede door enkele welgemikte afstandsschoten van Angela en Alette en mooie valworpen van Anjo op de rechterhoek, liep Aristos langzaam maar gestaag uit op de felle tegenstander. Dat keepster Diny een strak geschoten penalty van Saturnus knap wist te keren, was de nekslag voor het moraal van de bezoekers. Aristos gaf de opgebouwde voorspong niet meer uit handen. Eindstand 20-18 in het voordeel van de thuisploeg, die daardoor opklom naar de tweede plaats.

Op dit moment onderzoekt Aristos of er behoefte bestaat om ook een Heren Recreantenteam op te richten. Interesse? Meld je dan bij Fred van Essen, fredvanessen@hotmail.nl.