Eerste competitie wedstrijd Aristos Dames 1 eindigt in verlies

Afgelopen zondagmiddag stond de eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen op de planning. De dames mochten op bezoek bij Tremeg in Gemert. Voor de wedstrijd van dames 1, moesten de heren 1 ook in Gemert spelen. Deze wedstrijd hebben de Bestse heren overigens nipt verloren met 23-21. Na een helft de heren te hebben aangemoedigd, begonnen de dames aan een sterke warming-up. De dames waren gebrand om de eerste wedstrijd punten mee naar Best te nemen. De wedstrijd startte niet goed voor Aristos. Er was veel balverlies, geen goede afronding en een te open verdediging. De stand liep snel uit naar 6-2 in het voordeel van Tremeg. Gelukkig ging er bij Aristos een knop om en zorgden o.a. Marlin en Anouk de Bresser met een aantal mooi geplaatste penalty’s ervoor dat de tussenstand 9-10 werd in voordeel van Aristos.

In de rust gaf coach Erik van Brederode aanwijzingen om de stand in het voordeel van Aristos te houden. Er moest veel beweging in het spel komen, meer instarten dus en in de verdediging compacter verdedigen.
In de tweede helft startte Aristos sterk, maar de aanwijzingen werden niet altijd gevolgd. Toch kwamen de dames met mooie aanvallen tot scoren, met o.a. een mooie afronding van Tanja Baltussen vanaf de rechteropbouw. Door een sterke verdediging van Tremeg kwam de eindstand op 19-16 in voordeel van Tremeg. De dames zijn hierdoor even wakker geschud, want op verlies was niet gerekend.