DS1, HS1 en MC

Punten blijven in Best op zaterdagavondje Aristos

 

Voor het eerst in lange tijd mochten de DS1 van Aristos weer eens samen met de Heren een Bests handbalavondje vieren.

De dames gingen de heren voor en speelden hun wedstrijd tegen MHV2. Een tegenstander die lange tijd de ranglijst aanvoerde maar nu de tweede plaats bezet. In de voorbespreking werd al besproken dat de dames in deze wedstrijd met hard werken zeker punten konden pakken. Aristos begon dan ook zeer fel. Binnen enkele minuten stonden ze met 4-1 voor. Daarna begon MHV zich te herpakken en ging hun tempo wat omhoog, vooral in de verdediging. Vanaf dat moment ging de wedstrijd gelijk op en was de spanning een groot onderdeel van de wedstrijd. Mede hierdoor werden de duels flink bevochten en liepen de dames aan beide kanten af en toe lichte blessures op. Bij de rust was het 6-6 maar had Aristos wel het nadeel dat er twee spelers een tijdstraf op gelopen hadden dus met 4 tegen 6 moesten beginnen aan de tweede helft.

MHV liep dan ook even uit maar daarna pakte Aristos het goede spel weer op en ging weer scoren. Met een paar rake afstandsschoten en een mooie breakout werd de stand omgebogen naar 14-12. En toen stokte het even. MHV kwam terug en maakte er 15-14 van. Daar waren de dames van Aristos niet van gediend en ze maakten snel gelijk. Zoals de hele wedstrijd stond de verdediging goed en werden de laatste aanvallen afgeslagen en kreeg Aristos de laatste kans. Uit een vrije worp werd door een individuele actie een mooi doelpunt gemaakt. Helaas werd dat doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd en bleef het een gelijke stand: 15-15. Aristos hield een terecht punt over aan deze wedstrijd.

 

Daarna was de beurt aan Aristos Heren 1 om kampioenskandidaat Desk (Kaatsheuvel) zonder punten terug naar huis te sturen. Aristos startte fel en bouwde direct een voorsprong op, na 5 minuten was de stand al 4-2. Desk, een fysieke ploeg met grote afstandschutters, kreeg geen grip op de eerste minuten. Toch konden zij zich door hun ervaring terugvechten en kwamen ze op een voorsprong. Stand 6-9 na 15 minuten. Het ging gelijk op. Met rust was de stand 14-15 in het voordeel van de uitploeg.

In het kleedlokaal pepten coaches Jeroen Peters en Frank Purschell het team op. Er moest voor de overwinning gevochten worden. Bij start van de tweede helft begon Aristos heel erg sterk, en vooral verdedigend stond het als een huis. Aanvoerder Sebastiaan Singendonk blokte de ene na de andere bal en de rest van het team liet geen man door. Na 18 minuten in de tweede helft had de tegenstander maar 1 keer gescoord. De schoten van Desk werden tot hun grote frustratie keer op keer gered door uitstekend keeperswerk van Koen Stobbe. Aanvallend ging het bij Aristos wel door. Afstandsschoten en wisseltjes werden goed afgerond door het team. Zelfs effectballen van Dennis Ooms vanuit de hoek werden gescoord. Daardoor bouwde Aristos zich naar een voorsprong. Het stond 20-16 na 48 minuten. Door de kleine voorsprong bleef het spannend. Aristos bleef er voor gaan met steun van het publiek. Sterk tot de laatste minuten werd de overwinning binnen gesleept. Eindstand was 27-22.

 

Meisjes C spelen goede partij

De meisjes C van Aristos speelden afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen Dongen. De uitwedstrijd was verloren met 24-15. Deze tegenstander is verder in de ontwikkeling dan de dames uit Best. Desalniettemin is er wel progressie en worden er kleine stappen gemaakt. De eerste helft ging gelijk op en werd er stevig verdedigd. Dongen heeft een aantal speelsters die erg hard kunnen gooien.

IMG-20150207-WA0001

Gelukkig werd dit door snel uit te stappen vaak voorkomen. In de aanval kreeg Aristos toch veel kans om te scoren via sprongworpen. Alleen de afwerking gebeurt nog te vaak recht op de keeper. Toen er laag werd gegooid wist Aristos toch te scoren. Ruststand 6-11. In de tweede helft werd wederom heel hard in de verdediging gewerkt maar alleen het afronden was niet scherp genoeg. De dames konden niet dichterbij komen maar er wordt wel steeds beter gespeeld. Eindstand 9-21

Ondanks dat er niet altijd gewonnen wordt houden de meisjes C de moed er in