DS1 en HS2 28 / 29 maart

Geen degradatie voor DS1 Aristos. Dames 1 van Aristos moest afgelopen zaterdag thuis spelen tegen Tremeg uit Gemert. Dit was een belangrijke wedstrijd voor de dames, omdat ze nog konden degraderen bij verlies. Allebei de teams begonnen fel aan de wedstrijd. Er werden hele mooie acties gemaakt en goede wissels ingezet bij de dames van Aristos. Ook door de felle verdediging, kwamen de dames van Tremeg er niet doorheen. Daardoor kon Aristos uitlopen tot 7 doelpunten verschil. Dit hielden ze vast en werd de ruststand 14-7. Na de rust startte Evelyn Fontijn in de basis, ze is herstellende van een enkelblessure. Desondanks haar pijn, kon ze het niet laten om mee te spelen en dit kwam ten goede voor het team. Met een mooi afgesproken en uitgespeelde wissel maakte Evelyn sinds tijden weer een doelpunt. Tremeg knokte zich terug in de wedstrijd, maar Aristos gaf zich niet zomaar gewonnen. Er werd harder verdedigd, de aanvallen werden beter uitgespeeld en nog een paar mooie goals gezet. Uiteindelijk hadden de dames gewonnen met 20-15, hierdoor staan ze veilig in de competitie.

 

Helios’72 HS1 – Aristos HS2. Heren 2 van Aristos stond op zondag voor de zware uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Helios’72 uit Uden. De vorige wedstrijd was geëindigd in een 41-25 nederlaag en door diverse omstandigheden was Heren 2 verre van compleet en had uiteindelijk maar 1 wisselspeler.

Toch was het Aristos die de score opende door goed doorzetten van Jelle de Bresser. Echter, Helios nam snel het initiatief over. Vooral doordat in de eerste periode van de wedstrijd het houtwerk van de goal goed op kwaliteit werd getest door de heren van Aristos. Helios liep zo uit naar een 11-4 tussenstand. Echter in het 2e deel van de 1e helft wist de aanval van Aristos de bal wel tussen de palen te krijgen. Door goed keeperswerk van Pascal Le Hasif was de ruststand 15-12 in het voordeel van Helios.

Ook in de 2e helft was het Aristos die als eerste wist te scoren, maar snel daarna liep Helios uit naar een 25-16 tussenstand. Aristos kreeg weer de overhand en wist door veel inzet zelfs weer terug te komen tot op 4 goals verschil. In deze periode was met name de goal door een “vliegertje” van Christoph Korte van grote schoonheid! In de slotfase brak het gebrek aan wissels Aristos toch op waardoor de eindstand op 35-27 eindigde. Al met al een heel goede wedstrijd van Aristos, die veel perspectief biedt voor de nog 2 resterende wedstrijden tegen lager geklasseerde teams van deze competitie.