DS1 en HS1 week 43

Verlies voor Aristos Dames 1.

Zaterdagavond speelde Aristos DS1 een thuiswedstrijd tegen Apollo uit Son. Apollo stond net als Aristos op vier punten uit drie wedstrijden en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De dames van Aristos waren erop gebrand om te winnen. De wedstrijd begon goed en er werd meteen een aantal keer gescoord. Ook Apollo vond echter het net. Door wat slording balverlies van de thuisploeg liep Apollo halverwege de eerste helft uit naar een voorsprong van drie doelpunten. Met hard werken trokken de dames van Aristos dit vlak voor rust weer gelijk naar 9-9. Met een mooi afsstandsschot bracht Rosanne Vosters de russtand op 10-9.

De coaches spraken de dames in de rust bemoedigend toe: in de tweede helft zo doorgaan met verdedigen en aanvallend zorgvuldiger met de kansen omgaan. De tweede helft werd goed begonnen en er werd mede door een aantal goede reddingen van Sandy Kuipers een voorsprong van drie doelpunten genomen: 16-13. In een rommelige slotfase waarin Aristos niet meer scoorden en Apollo meerdere penalty’s kwam Aristos alsnog op achterstand. Eindstand: 16-19.

Aristos heren 1 loopt tegen eerste verliespartij aan

Afgelopen zaterdag stond er een heuse topper op het programma in Best. West-Brabant Combinatie (WBC) had net zoals Aristos de eerste drie wedstrijden gewonnen. WBC is een team dat samengesteld is uit drie clubs met een groot aantal spelers die op landelijk niveau actief zijn geweest, maar verder was er niets over de tegenstander bekend. Aristos miste door omstandigheden de gehele linker flank. Vooraf wist men dat dit gegeven een aderlating zou betekenen, maar het vertrouwen was er ook om met de aanwezige spelers een goed resultaat neer te zetten.

In het begin van de eerste helft nam WBC het heft in handen. Vooral de midden- en rechter opbouwer namen de dreiging en de doelpunten voor hun rekening. Dit resulteerde in een voorsprong van vier doelpunten. De mannen uit Best lieten het hier niet bij zitten en knokte zich knap terug tot 5-5. Vanaf dat moment ging de score gelijk op. Aan beide kanten werden open kansen gemist, maar gelukkig werd er ook gescoord. Op het eind van de eerste helft sloeg WBC een gaatje van drie doelpunten. In de laatste seconden had Aristos de kans om een doelpunt dichterbij te komen. Helaas lukte dit niet en ging men rusten met een 9-12 ruststand.

Aan het begin van de tweede helft ging de score weer gelijk op waardoor er een verschil van 3 doelpunten bleef bestaan. WBC miste een aantal kansen terwijl de mannen uit Best bleven scoren. Hierdoor kwam Aristos beetje bij beetje dichterbij. De fase die volgende was er een met veel technische fouten aan de zijde van Aristos. Geforceerd werd er naar de gelijkmaker gezocht, maar deze zou niet gevonden worden. Via enkele snelle breaks liep WBC weer uit naar 4 doelpunten verschil. Met nog 6 minuten op de klok was het verzet van Aristos gebroken wat uiteindelijk resulteerde in een, enigszins geflatteerde 20-28 nederlaag.

De conclusie na afloop was helder: er is door iedereen gestreden en er is voldoende vertrouwen om de volgende wedstrijd, zaterdag 12 november om 20.40 uur Sporthal Naestenbest, tegen Groene Ster tot een goed einde te brengen.