DS1 en HS1 week 40

Eerste punten voor Dames 1 Aristos Na het verlies van vorige week waarin de dames van Aristos zich niet van hun beste kant hadden laten zien, werd er vol goede moed begonnen aan de uitwedstrijd tegen PSV DS3. De eerste helft ging gelijk op. Er werden mooie aanvallen gespeeld en het harde werken in de verdediging zorgde ervoor dat Aristos met een kleine voorsprong de rust in ging (13-15). In de tweede helft werd er meteen een tandje bijgezet waardoor de dames zes punten los kwamen te staan. Hier tussen zat ook een mooi vliegertje van Claudia van Kuijk en Carly Vosters. Daarna kwam helaas weer het bekende dipje, waarmee er vorig seizoen veel wedstrijden verspeeld zijn. PSV kon hierdoor inlopen tot gelijke stand en de dames van Aristos konden weer vanaf het begin beginnen. Nu werd de moed echter niet opgegeven en werd er hard gewerkt om de wedstrijd weer de goede kant op te sturen. Er werd goed gepraat in de verdediging en in de aanval speelde de dames weer als team. Deze goede instelling zorgde voor een 25-28 overwinning in het voordeel van Aristos. Volgende week zondag spelen de Aristos dames uit tegen Tremeg.

Programma sporthal Naestenbest zaterdag 15 oktober: 10:00 Aristos F1 – Bergeijk F1, 10: 45 Aristos E1 – MHV E1, 11:40 Aristos D1 – Helios ’72 D1, 12:15 Aristos HC1 – Helios ’72 HC1 / zondag 16 oktober 10:30 Aristos DS2 – Oktopus DS2

Aristos Heren 1 weet ook tweede wedstrijd te winnen

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd in Beek en Donk tegen BEDO op het programma. De mannen uit Best hadden de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en gingen dus vol goede moed richting deze wedstrijd.

In het begin van de eerste helft ging het gelijk op. Geen van beide teams kon een groot gat slaan wat resulteerde in verschil van maximaal 1 doelpunt. Na 14 minuten liep BEDO uit naar een voorsprong van 3 doelpunten, maar Aristos toonde veerkracht en kwam weer langszij. Deze fase van de wedstrijd kenmerkte zich met veel technische fouten. Ondanks het matige spel gingen de mannen uit Best met een 11-13 voorsprong rusten.

In de eerste twee minuten van de tweede helft kwam Aristos op een voorsprong van vier doelpunten. Enkele tijdstraffen en zwak verdedigen aan de zijde van Aristos gaf BEDO de kans om terug te komen in de wedstrijd. De gastheren grepen deze kans met beide handen aan en kwamen zelfs op een voorsprong van twee doelpunten. De resterende 15 minuten moesten de mannen uit Best uit een ander vaatje tappen. Aanvallend gingen de ballen er steeds makkelijker in en in de verdediging sloten de rijen ook weer beter. Mede doordat BEDO 3 penalty’s op rij miste, kwam Aristos weer op voorsprong. Deze werd gestaag uitgebouwd wat resulteerde in een 22-27 overwinning.

Volgende week zondag staat om 13.35 uur de lastige uitwedstrijd tegen VHC uit Valkenswaard op het programma.