DS1 15 november

Dezelfde zaterdagavond gingen de dames 1 vol goede moed naar Heesch, om een wedstrijd te spelen tegen DOS’80. Helaas kon coach Erik van Brederode er deze avond niet bij zijn, maar hij had een goede vervangster gevonden in de persoon van Ingrid Stobbe. Zij had genoeg informatie gekregen om de dames een goede peptalk te geven in de kleedkamer. Ook de tegenstander wist genoeg over onze Bestse dames, aangezien de coach van DOS’80 vroeger een aantal dames getraind en gecoacht had. Beide teams waren dus van plan om deze, ietwat beladen, wedstrijd te winnen.

Vanaf het eerste moment liet Aristos zien dat ze kunnen handballen, door een mooi vrij gespeelde Evelyn Fontijn kwam de stand op 0-1. De stand liep een tijd gelijk op, maar toch scoorde DOS’80 net iets meer. Een aantal minuten voor de rust stond Aristos achter met 8-5 en kreeg de jeugdspeelster Anouk de Bresser tijdstraf. Dit gaf Aristos een zetje in de goede richting en zorgde ervoor dat in die twee minuten tijdstraf harder gewerkt werd en er 2 goals werden gemaakt. Lotte Verhaar werd prachtig vrijgespeeld en Tanja Baltussen liep een snelle break-out, beide resulterend in een doelpunt.

Met nog enkele seconden te spelen zorgden de dames van Aristos ervoor dat ze met tussenstand van 8-8 de rust in gingen. De wedstrijd was dus nog niet verloren.

De tweede helft begon weer sterk aan beide kanten. Aristos miste een paar belangrijke penalty’s, maar bleef de stand gelijk houden. Door een aantal onverwachte schoten van Anne Stravers kwam Aristos op voorsprong met 12-13. Een lange tijd kwam Aristos niet meer tot scoren. De doelpogingen waren goed, maar de ballen gingen voornamelijk naast het doel. Daar maakte DOS’80 gebruik van in de laatste paar minuten en, dankzij hun sterke hoekspeler, was de eindstand uiteindelijk enigszins geflatteerd 19-14 in het nadeel van Aristos.

Helaas deze avond het vierde verlies op een rij, maar de dames waren trots op hun mentaliteit, samenspel en het harde werken. Als er op deze manier gespeeld blijft, dan moeten er een keer punten gepakt worden.