Wedstrijdverslag DS1 05 maart 2022

Thuiswedstrijd tegen het verre Groesbeek

Zaterdag 5 maart is het voor Aristos Dames-1 eindelijk tijd voor de wedstrijd tegen Groesbeek. Door Corona kon de wedstrijd tegen deze ploeg steeds niet doorgaan.

Groesbeek staat vrij ver onderaan in het klassement maar heeft een stuk minder wedstrijden gespeeld. Het was daarom moeilijk inschatten wat het team kon verwachten. Vooraf werd dan ook afgesproken om vooral in de verdediging sterk te staan zodat Groesbeek er niet makkelijk doorheen komt. Vooral aan het begin lukt dat erg goed. Aristos start met een 6-1 voorsprong. Daarna weet Groesbeek terug te komen naar een stand van 8-5. Maar Aristos kan met een paar mooie ballen de voorsprong wel behouden. Het thuisteam heeft vooral moeite met de aanval, ondanks het feit dat het team van Groesbeek eigenlijk heel statisch aan het verdedigen is. Er wordt daarom in de rust besproken om meer van afstand te schieten en meer vanuit de tweede fase te spelen. Spannende fase

De tweede helft start met de stand 11-7. Aristos moet er de tweede helft even inkomen waardoor de stand iets gelijker wordt getrokken. Maar met een paar mooie ballen van Marlin kan het Bestse team de voorsprong behouden. Vanaf de stand 16-13 staat Aristos goed te verdedigen en komt Groesbeek er niet meer doorheen. Dit resulteert dan ook in een stand van 20-13 in het voordeel van Aristos.

Volgende week staat weer een thuiswedstrijd op het programma, op zaterdag 12 maart om 19:15 uur in Sporthal Naestenbest tegen Vespo. Kom vooral gezellig kijken!