Dit weekend hebben de DS1 en MC gespeeld

Dames 1 Arsitos verliest van Bergeijk 2
Afgelopen zaterdagavond had Dames 1 een thuiswedstrijd tegen het tweede team van Bergeijk. Het team ging deze avond voor winst, aangezien het dit seizoen nog niet had weten te winnen. Na een begroeting en het voorstellen van onze pupil van de week, Thanh-Nhi Nguyen, kon de wedstrijd beginnen. Aristos begon sterk en wist de eerste twee doelpunten te scoren. Vervolgens scoorde Bergeijk ook en ging de wedstrijd gelijk op. In de rust stond Bergeijk helaas voor met 6-8.

Na een bemoedigend woordje van de coach gingen de Bestse dames met goede moed de tweede helft in. Tot 10 minuten voor de eindtijd ging de strijd gelijk op, maar de laatste 10 minuten sloeg de vermoeidheid van Aristos toe en nam de concentratie af. Hierdoor gaf Aristos de winst weg en eindige het met 13-18. Helaas had Aristos niet weten te winnen van de erg fysieke ploeg uit Bergeijk, ondanks de aanmoedigingen van het in grote getale aanwezige publiek en onze pupil van de week, Thanh-Nhi. Volgende week zondag 10 november speelt Dames 1 om 14.40 uur uit tegen PSV3.

 

Meisjes C verliezen met opgeheven hoofd van Belgische koploper

Eerder die zaterdag kleurde de parkeerplaats van sporthal Naestenbest met rood-witte kentekenplaten. De Belgische koploper uit Overpelt kwam namelijk op bezoek bij de Aristos-dames C (13-14 jaar). Het massaal toegestroomde publiek veranderde de tribunes in een geel-blauwe heksenketel.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADe ambiance stimuleerde beide teams en vanaf het eerste fluitsignaal golfde het spel op en neer. Een fysieke verdediging wist het aanvalsspel van Aristos echter danig te frustreren. En bij rust leidde de opponent uit de grensstreek dan ook met 0-6. Sterk keeperswerk van Luka Corten had erger voorkomen. De dames uit Best lieten echter zien dat ze uit het juiste klompenhout zijn gesneden.
Met vereende krachten probeerde het team de hatelijke nul van het scorebord af te krijgen. Isabela Roozen wist als eerste de Overpeltse keepster te verschalken.
Jennifer en Farouchi Bolambe schroefden daarna met harde afstandschoten het aantal doelpunten voor Aristos op tot vier.  Moe en voldaan werd vijftig minuten wervelend handbal afgesloten met nederlaag. Maar lang hoeft er niet te worden stilgestaan bij dit verlies, want volgende week staat de derby tegen PSV op het programma.