dames RC

Dames Recreanten Aristos

Aristos is een bloeiende vereniging met enthousiaste handballers, een gezellig publiek, veel vrijwilligers en een aantal toegewijde sponsoren. Binnen deze vereniging zie je ook dat er veel ouders zijn die een team coachen van een van hun kinderen of die trouw op de tribune zitten. En het zijn die moeders die het recreantenteam van Aristos vormen, the golden chicks.

We zijn een enthousiast team waarvan velen al vanaf hun jeugd handballen (Janneke, Emmy, Maartje) en sommigen zelfs al 40 jaar (Helma en Angela). Anderen komen uit het westen of van boven de rivieren (Sonja, Ursula, Astrid en Petra) maar ook daar kon je vroeger handballen, dus doen die een lekker potje mee.

We verslijten wel met enige regelmaat een keeper (Ingrid, Linda en Mariska) maar dat blijven soms de trouwste fans. Maartje heeft besloten dat risico niet meer te willen lopen en keept nu bij Dames 2 maar als het ff kan, komt ze toch weer gewoon met ons mee doen zoals vanavond tegen Liempde. En Diny, onze vaste keeper is niet kapot te krijgen, dus staat ook vanavond weer in de goal.

Dan hebben we nog onze ‘jongste moeder’ Maud die voor ons de break-outs loopt. Wij zijn goed in het aanspelen van dit talent. Onze nieuwste aanwinst is Cleo, die wel geen handbalervaring bezit maar veel kilometers in de benen heeft en ons daardoor goed bij kan houden. Tot slot noemen we nog onze gouwe ouwen Karin, Angelique en Nicole die noodgedwongen stopten met handballen maar die ons nog wel eens gezelschap houden op de bank.

We hebben wel vaste afspraken. We zetten onze kinderen een voor een in achter het scorebord om het ‘vak’ vast te leren. En blessures doen we een beetje om en om zodat we wel steeds een coach aan de kant hebben zitten.

Dus nu iedereen is voorgesteld, zullen we het heel even hebben over onze wedstrijden van deze week. Vorige week donderdag tegen EHV was nogal niveau F’jes spelfeest, dus dat hebben we lekker weggespoeld met thee en acht pakken koekjes. Vanavond ging ongeveer zoals de finale van de WK. Misschien iets minder flitsend maar zeker zo spannend. Topkeeper Diny hield ze eruit en wij gooiden ze erin. Alleen met 9-9 op het bord, ontbrak de rode kaart en de penalty. Hahaha. En daarna weer lekker onderuit in de kantine want we komen maar niet uitgekletst. Dus houd je van handbal en een gezellige derde helft, en sluit je gezellig bij ons aan