Dames I van Aristos speelden een sportieve pot

Zaterdagavond werden er twee handbalwedstrijden gespeeld in sporthal Naastenbest. Heren I en dames I speelden beiden een wedstrijd wat zorgde voor een volle tribune met een gezellige sfeer. De dames van Aristos speelden deze pot tegen het tweede damesteam van Apollo uit Son.

Het handbalspel ging in de eerste helft gelijk op. Er werden om en om goals gescoord wat resulteerde in een ruststand van 10-10. Na de rust werd er feller gespeeld door Apollo. Zij maakten veel gebruik van schijnbewegingen en afstandsschoten. Gelukkig stond invalkeeper Sonja een mooie wedstrijd te keepen en werd Aristos daardoor behoed voor het ver uitlopen van de stand.

Het samenspel bij het team van Aristos is in de loop van dit seizoen zichtbaar verbeterd en de teamleden weten elkaar steeds beter te vinden. Dat bleek uit het snel rondgaan van de bal waardoor regelmatig een handbalster werd vrij gespeeld. Nathalie maakte daar een aantal keren goed gebruik door deze kansen om te zetten in een goal. Anne was sterk in het snel aanspelen van de bal aan collega’s die vrij liepen en vervolgens konden afronden.

Apollo scoorde een aantal keren uit een break-out maar verdedigde wat passief, waardoor Claudia enkele keren de kans pakte om met een prachtig sprongschot de bal in de bovenhoek te schieten. En ook is een compliment op zijn plaats voor de rol die Inge speelde in deze wedstrijd. Zij zette een sper waardoor iemand ongehinderd kon scoren, zij gaf het sein tot een wissel die succesvol werd afgerond, zij wist zich op de cirkel van haar tegenstander te ontdoen en de bal in het net te leggen en schoot de bal vanaf de penaltystip overtuigend achter de keeper.

De wedstrijd werd helaas niet gewonnen maar werd wel in een sportieve sfeer gespeeld.