Bestse handbaltalenten in de landelijke A-divisie

De drie jonge handbaltalenten Thijn van Kippersluis, Tijn Gense en Jochem van Essen hebben het afgelopen jaar de overstap gemaakt van HV Aristos in Best naar Red Rag Tachos in Waalwijk.

In 2020 zijn zowel Tijn als Jochem toegelaten tot de HS Deltatalent Toplijn in Breda. De trainingen worden verzorgd door assistent-bondscoach Frank van Ommen. Doordat ze werden toegelaten tot de Toplijn hebben beide jongens ook de topsportstatus gekregen van het NOC-NSF. Zowel Jochem als Tijn hebben de afgelopen twee jaar de nodige uren op Papendal doorgebracht bij zowel de U16 als de U18.

Van Best naar Breda en Waalwijk Omdat de dagelijkse trainingen in Breda niet te combineren waren met de lessen op het Heerbeeck college, stapten de jongens over naar het Graaf Engelbrechtcollege in Breda. Deze LOOT-school is speciaal ingericht op topsporters, waardoor de jongens optimale begeleiding krijgen bij hun planning en het inhalen van lessen en proefwerken. Aangezien Frank van Ommen ook actief is als trainer en coach van het HA team van Red Rag Tachos is vorig jaar de keuze gemaakt de overstap te maken en te gaan spelen in de landelijke A divisie. Toen Thijn van Kippersluis dit hoorde was voor hem de keuze snel gemaakt en is ook hij aangesloten in Waalwijk. Het team bestaat uit veel talenten uit vooral Midden- en West Brabant.

Top van Nederland De eerste helft van het seizoen was het erg wennen op dit hoge niveau. Door de gekke Coronajaren zijn de leeftijdsgrenzen iets verlegd waardoor het leeftijd- en krachtverschil erg groot kan zijn. Het team moest nog op elkaar ingespeeld worden en erg aan elkaar wennen. Met name de tweede helft van het seizoen heeft het team laten zien bij de top van Nederland te horen en zijn bijna alle wedstrijden omgezet in winst. Bij de nodige wedstrijden hadden de jongens uit Best een flinke bijdrage in de verdediging en aanval. Uiteindelijk eindigde het team bovenin de middenmoot.

Aangezien het aankomend seizoen de meeste dispensatieteams die boven Red Rag Tachos eindigden in de competitie overgaan naar de senioren kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden voor de jongens uit Best in de landelijke A-divisie.