Aristos viert gouden jubileum met dag vol activiteiten

Op zaterdag 25 mei kon het weinig inwoners uit Best ontgaan dat handbalvereniging Aristos haar 50-jarig bestaan vierde. Door het hele dorp werden overdag groepjes in het blauw en geel geklede fanatiekelingen gespot, die Bestenaren overhaalden de gekste dingen te doen in het kader van de zogeheten Crazy 50.

Al om 10 uur ’s ochtends verzamelden de 66 deelnemers aan de dagactiviteit zich in Sportcafé Best, waar zij een lijst ontvingen met 50 opdrachten waarvoor ze 3 uur de tijd kregen. De opdrachten varieerden van een banaan pellen met je voeten en een polonaise organiseren in een supermarkt, tot het verzorgen van een compleet optreden en het bedenken van een promotiestunt. Vier jeugdteams en vier seniorenteams gingen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk van de opdrachten binnen de gestelde tijd uit te voeren. De winnaars bij de jeugd ontvingen een Aristos handdoek, en bij de senioren een taart.

Hierna was het tijd voor een receptie, die meteen ook diende als een soort reünie voor alle ereleden en leden van het allereerste uur. De nationale handbalbond verraste de vereniging met een mooie, gepersonaliseerde jubileumvlag, die meteen werd opgehangen om het knalfeest ’s avonds nog wat extra luister bij te zetten.

Knalfeest tot in de kleine uurtjes Bij aanvang van dit grootste feest in Sportcafé Best haalde voorzitter Henri van Vroenhoven enkele ereleden naar voren zonder wie de vereniging niet zo groots en bloeiend zou zijn geworden. Een speciaal woord van dank ging naar Paula en Peter Millenaar en Martien van de Mortel, die niet alleen sinds dag één lid zijn van de vereniging, maar zich ook gedurende alle vijftig jaren van haar bestaan als vrijwilliger hebben ingezet om het handbal en alles daaromheen mogelijk te maken.

Onder het genot van een hapje en een drankje lieten de leden en oud-leden van de Bestse handbalvereniging zich vervolgens verrassen door een fantastische tafelgoochelaar, en gingen ze tot in de kleine uurtjes met de voetjes van de vloer onder leiding van een enthousiaste DJ.