Aristos heren 1 thuis tegen Orion R

Na de mooie overwinning van vorige week in Zeeland speelde Heren 1 van Aristos afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen het ‘andere’ Orion uit Rucphen. Orion beschikte niet over wisselspelers, Aristos daarentegen vier. Het leek dus een kwestie van veel en hard lopen om het de tegenstander moeilijk te maken en vroeg in de wedstrijd te breken. Niets bleek echter minder waar. De heren begonnen erg slecht aan de wedstrijd met een te laag tempo en te moeilijke oplossingen. Bovendien wist de goede keeper van Orion zeker in het eerste kwartier veel ballen te pakken en door een aantal breaks wist Orion uit te lopen naar een 1-4 voorsprong. Na 12 minuten spelen werd de stand gelijk getrokken naar 4-4. Er werd aan beide kanten weinig gescoord omdat er aardig verdedigd en goed gekeept werd. Zo liep het gelijk op tot 8-8.

Aristos was slordig en maakte vooral in de afronding veel fouten gemaakt. Drie opeenvolgende doelpunten op rechts, twee vanaf de hoek en één vanaf de opbouw, zorgen voor een eerste echte voorsprong voor Aristos. Daarna wordt er weer om en om gescoord en is de ruststand 13-11 in het voordeel van de heren uit Best.

In de pauze wordt vooral gesproken over de afronding die beter moet. Het team uit Rucphen is echter de eerste die scoort in de tweede helft. Aristos wordt weer wakker en er volgen drie Bestse doelpunten op rij. Orion laat veerkracht zien door daarna ook drie keer op rij te scoren waardoor de wedstrijd spannend blijft. Na de 20-18 loopt Aristos eindelijk echt uit op de tegenstander. Vijf doelpunten op rij zorgen voor een mooie tussenstand. Mede dankzij drie breaks, waarbij de ballen van de keeper schitterend aankomen, lijken de heren de wedstrijd eindelijk echt naar zich toe te trekken. Orion lijkt vermoeid maar loopt zelf ook nog een aantal breaks. Uiteindelijk slepen de mannen uit Best de twee punten binnen. Uitslag 27-24. Een mindere wedstrijd die door blijven werken toch wordt gewonnen en ook dat is een kwaliteit.

De topscorers van deze wedstrijd zijn Rigo Vonk (7) en Jets v/d Looij (6).

Komende week volgt de uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV om 17.00 uur in sporthal de Tempel.

Verlies voor Dames 1

Eerder op de avond stond Oktopus op het programma voor de Dames 1 van Aristos. Na drie verloren wedstrijden, waarin eigenlijk goed gehandbald werd, waren ze erg gebrand op een overwinning. Dit was in de eerste minuten al goed te zien. Coach Erik van Brederode gaf aan dat de verdediging sterk en krachtig moest zijn, die afspraak hadden de dames goed begrepen en Oktopus kwam niet goed tot scoren. In de aanval begon de wedstrijd wat rommelig maar van beide kanten bleven er doelpunten vallen en de stand liep gelijk op (2-2). Aristos scoorde vier keer na elkaar, loopschot van Anne Stravers, penalty van Marlin de Bresser, doelpunt vanuit de hoek door Ioana Nasui en aansluitend een doelpunt vanaf cirkel van Tanja Baltussen. Dit gaf aan dat er van alle posities gescoord kon worden. Toch gaven de dames van Aristos net voor de rust de voorsprong weg (8-9).

Na de rust pakten de dames van Aristos het weer goed op maar door veel balverlies en een te gehaast spel kon Oktopus veel breaks lopen. (10-17) Dankzij keeper Sandy Kuipers, die bijzonder goed stond te keepen, kon er een knop omgezet worden in de aanval en pakte Aristos het weer goed op. Aristos liep steeds dichter bij een gelijkspel en was gemotiveerd tot winst (18-19). Door vermoeidheid in de laatste minuten kon de stand helaas niet meer tot een gelijke eindstand gebracht worden. Eindstand 18-22