Aristos 1 stunt met overwinning tegen Apollo 1

Na de wedstrijd tegen DESK als competitieopening heerste er een teleurstelling, niet zozeer om het resultaat op zich, verliezen tegen de nummer 2 van vorig seizoen is geen ramp, maar wel om de manier waarop. In de laatste 10 minuten werden 9 doelpunten weggegeven en kwam de geflatteerde stand van 40-26 op het bord. Op zaterdagavond 19 oktober stond de thuiswedstrijd tegen de ‘buren’ uit Son, Apollo, op het programma. Een mooie wedstrijd voor een revanche zou je zeggen. Tegen Apollo, de nummer 3 van vorig seizoen,  gaat het vaak om een wedstrijd die tot de laatste minuten spannend blijft. Dit was afgelopen zaterdag niet anders. Een geweldige wedstrijd speelde zich af in een bomvolle sporthal Naestenbest. Het is nog nooit zo vol geweest kun je wel zeggen. De wedstrijd was er dan ook naar en voltrok zich in een heel hoog tempo aan het begin. Na een aantal minuten keken de mannen  van coach Henri van Vroenhoven tegen een 2-6 achterstand aan.  Enigszins overbluft trokken onze heren 1 weer ten strijde en dit resulteerde in een geweldige wedstrijd. Zo maakte Aristos zelfs met een 8-0 streak een 10-6 tussenstand. Bij vlagen mooi aanvalsspel en een fanatieke verdediging zorgde ervoor dat dit kon gebeuren. Mede door Jesse de Bruin die 3 penalty’s op rij verzilverde werd de comeback een feit. Een kleine verzwakking net voor rust zette de deur weer op een kier voor Apollo. Met enkele kleine foutjes leverde Aristos de voorsprong net niet in en kon er gerust worden met een 12-11 voorsprong.

Na de rust brandde de wedstrijd meteen weer los. Goals vielen over en weer en de spanning bleef om te snijden. Ook het publiek stond achter de ploeg en heeft zeker meegeholpen. Het werd een kat en muis spel waarbij beide teams geen gat konden slaan. Om en om werd er gescoord en uiteindelijk braken de laatste minuten aan met een 18-18 tussenstand. Toen wist Aristos voor het eerst weer op voorsprong te komen en werd 19-18 gemaakt. De tijd tikte weg en nu was het weer Apollo met een mooi uitgespeelde aanval waardoor de stand weer gelijk werd. Aristos mocht in de eindfase van geluk spreken dat de uitstekend keepende Theo Janssen zijn doel geweldig schoon hield, met enkele fantastische reddingen sleepte hij zijn ploeg door een moeilijke fase. Ongeveer 2 minuten voor tijd tekende Arthur van Bergen voor de verdiende 21-20 en daarna werd er, ondanks de kansen, niet meer gescoord.

Volgende week wacht de wedstrijd in Gemert tegen Tremeg en hopelijk komen de 2 punten mee naar Best.

Iedereen was blij met de overwinning en feliciteerde elkaar met deze geweldige teamprestatie. Maar hiervoor had Henri geen tijd……… hij moest de pers te woord staan! ( Zie groot stuk ED 21-10-2013).