Groeiend best 13-05-2014

Aristos volop in actie

 

Terwijl de tweede helft van de veldcompetitie aan de gang is, zijn het bij Handbalvereniging Aristos op andere fronten ook drukke tijden.

Vanzelfsprekend is de jubileumcommissie druk met de voorbereidingen voor alle festiviteiten. Daarover een andere keer meer. Meer informatie of aanmeldingen voor de activiteiten zie facebookpagina ‘H.V. Aristos 40 jaar jubileum’, of via aristos40jaar@gmail.com.

 

Toernooi voor groepen 4

Vorige maand hebben diverse Aristos-trainers tijdens de gymlessen op school handballessen verzorgd. Om de kinderen de kans te geven in praktijk te brengen wat ze hier geleerd hebben, wordt er voor hen a.s. zondag een toernooi georganiseerd. Hiervoor hebben zich al zeker 45 kinderen opgegeven. Een heel groot deel daarvan maakt ook gebruik van de aanvullende trainingen die hen op 2 woensdagavonden aangeboden wordt. Niet alleen de kinderen zijn erg enthousiast, maar ook de ouders die daar bij blijven kijken. Het toernooi vindt plaats op zondag 18 mei tussen 9.30-12.30 uur. Publiek is van harte welkom.

Hopelijk wordt het zo’n leuke ervaring voor deze kinderen zodat ze over enkele jaren net zo graag mee willen doen aan het scholierentoernooi voor de groepen 7 en 8. Dit jaar vindt dit helaas niet plaats bij gebrek aan voldoende aanmeldingen.

 

Aristos weer landelijk scheidsrechterskoppel rijker

Aristos-heren Koen Stobbe en Jaap Klompers (beide 18 jaar) vormen al een tijdje met veel plezier en passie een scheidsrechterskoppel. Dit jonge duo had begin april op uitnodiging van het NHV tijdens het NK voor C-jeugd in Amsterdam gefloten. Vanwege een goede beoordeling leverde dit een uitnodiging op voor het NK voor B-jeugd een week later, zodat ze ook op een hoger niveau beoordeeld konden worden. Ook deze dag hebben ze naar meer dan volle tevredenheid van de NHV scheidsrechterscommissie gepresteerd. Dit resulteerde dan ook in een directe promotie naar de landelijke tweede divisie voor het komende seizoen. Deze promotie is ook binnen Brabant niet onopgemerkt gebleven en zo volgde een uitnodiging om afgelopen zondag de bekerfinale bij de heren senioren tussen PSV-2 en Olympia ’89 2 te komen fluiten in Oss. Daarnaast zullen ze fluiten op het NK voor afdelingsselecties oudste jeugd op 24 mei. Aristos is trots op deze jongemannen en hoopt dat ze een voorbeeld voor veel andere jeugdspelers zullen zijn om de scheidsrechtersopleiding te gaan volgen.

Lees hier een verslag van Koen.

Jaap Klompers en Koen Stobbe floten op NK C- en B-Jeugd in A’dam.

5 april 2014

Zoals jullie misschien wel weten zijn wij, Jaap Klompers en Koen Stobbe al een tijdje bezig met koppelfluiten. Dit doen we met alle plezier bij de vereniging en zo af en toe een toernooi (zomertoernooien, Zweden). In de loop der tijd zijn we begeleid en hoorden we van verschillende mensen dat we ons is moesten aanmelden voor een NK. Dit hebben we gedaan en uiteindelijk zijn we uitgenodigd voor het NK C-jeugd in Amsterdam. Zonder enkele verwachting gingen we naar dit toernooi waar de beste C-jeugd van ons land strijdt om de nationale titels. We begonnen de dag met een wedstrijd tussen N.O.A.V en VOC. Na de wedstrijd gefloten te hebben werden we beoordeeld en dit was zeer positief. Vervolgens floten we de wedstrijd V.O.C. Amsterdam tegen Quintus wat de topper was in deze poule. Opnieuw werden we beoordeeld en dit commentaar was ook positief! We kregen wat tips mee om te verbeteren en gingen nietsvermoedend weer richting het scheidsrechters verzamelpunt waar opeens bleek dat we een halve finale jongens hadden toebedeeld gekregen. Dit was de wedstrijd tussen Gemini en Vrone. Weer beoordeeld en weer zeer positief dus onze dag kon niet meer stuk. Nadat we een wedstrijd floten om de 7e en 8e plek zonder beoordeeld te worden kregen we een eindgesprek met Ferry van der Helm , Een internationale official, en Nico Hoogerwerf voorzitter werkgroep scheidsrechters. In dit gesprek waren ze zeer tevreden en vroegen ze ons om volgende week ( 12 april NK B-jeugd en ook op 24 mei bij de handbalscholen oud) terug te komen. In dit gesprek kwam naar voren dat we alleen bij de vereniging floten tot nu toe viel het gesprek even stil. Dit hadden ze niet verwacht. We vatte het maar op als een compliment.

12 april 2014

Vandaag gingen we naar het NK B-jeugd wederom in Amsterdam. Het niveau zou een stuk hoger liggen dan de week ervoor werd ons voorspeld. We hadden er weer zin in en om 7;00 zaten we alweer in de auto! Toen we aankwamen en de bespreking was geweest moesten we de 1e wedstrijdronde de mooiste wedstrijd fluiten. VOC Amsterdam – Fiqas Aalsmeer en dit bleek niet alleen op papier zo te zijn. We floten een goede wedstrijd en het werd een spannende wedstrijd. Na een 14-10 voorsprong voor VOC Amsterdam stond na 2 x 15 minuten 14-14 op het scorebord. Complimenten waren er na afloop voor ons optreden door de beoordelaar. En het begin was dus weer gemaakt. Vervolgens kregen we te horen dat we het beladen duel Quintus-Volendam moesten fluiten aan de heren kant. Dit was de wedstrijd die er om ging wie er door ging naar de halve finale. Het werd een zeer spannende wedstrijd met Volendam als winnaar met 1 punt verschil. Dit was de 1e wedstrijd waaraan wij twijfelde of dat het wel zo goed ging. O.a. door 2 rode kaarten en een fysieke wedstrijd met een fanatiek publiek. We werden begeleid door Anton van Dongen, die o.a. op de olympische spelen heeft gefloten. Toen we die beoordeling kregen werden we pas echt verrast, het bleek zowat de beste wedstrijd van allemaal te zijn met een geweldige beoordeling. Hij heeft ons verder deze dag begeleid en met nog een andere test zijn we de volgende wedstrijd ingegaan: Snelwiek – Swift Arnhem. Hierbij zouden mensen uit het publiek ons ook beoordelen aan de hand van vragen en zo konden we kijken of wij onszelf het zelfde zien als dat het publiek ons ziet. Ook dit was heel leerzaam. Aan het Eind van de dag kregen we in een gesprek te horen dat we in de landelijke 2e divisie mogen beginnen komend seizoen!!!! Dat is nog is even iets anders als een potje fluiten bij de club. We gaan ons uiterste best doen komend seizoen om een goede indruk achter te laten en zo hoog mogelijk te komen. Wie weet waar dit gaat eindigen…..