Wedstrijdverslag DS1 / HS1 05 feb 2022

DS-1 wint bizarre wedstrijd van koploper

Op zaterdagavond 5 februari had het eerste damesteam van Aristos een thuiswedstrijd tegen Ha-stu uit Nijmegen. Aangezien de uitwedstrijd was gewonnen door de tegenpartij wisten de dames bij voorbaat al dat het een pittige wedstrijd ging worden.

De dames van Aristos begonnen sterk aan de eerste helft. Met een opening van twee breaks liet het team zien fel te zijn en te willen vechten voor de winst. De goals kwamen om en om en Ha-stu kwam terug tot 5-5. Mede door een prachtige goal van Marlin en een lobje van Nathalie gingen de dames van Aristos de rust in met een voorsprong van 10-6.

Frustratiecontrole De tweede helft begonnen de dames van Ha-stu sterk. Zodra de dames van Aristos even verslapten en veel balverlies hadden kwam de tegenpartij terug tot 10-9. Daarna veranderde de wedstrijd compleet van karakter. Doordat de scheidsrechter de wedstrijd niet helemaal onder controle had werden er aan beide kanten overtredingen gemaakt waarvoor niet gefloten werd. Waar de dames van Aristos de frustraties goed binnen wisten te houden, had de tegenpartij hier meer moeite mee. Als gevolg hiervan had Aristos een klein streepje voor bij de scheidsrechter. Toch werd het einde van de wedstrijd nog heel erg spannend. Ha-stu wist met snelheid en goed samenspel het net makkelijk te vinden. Door ingrepen van de scheidsrechter en zeker ook door de inzet van Aristos kwam het team echter niet goed in hun spel. Als gevolg van slordig spel lieten de dames van Aristos een voorsprong van 19-13 nog lopen tot 19-18 toen het eindsignaal klonk. Ondanks de vervelende tweede helft waren de dames bijzonder blij met deze overwinning op de koploper.

Dynamico maatje te groot HS1

Op zaterdagavond 5 februari werd de competitie voor de mannen van Aristos eindelijk weer hervat: het team speelde thuis tegen Dynamico. In de openingsfase van de wedstrijd was het nauwelijks te merken dat er even niet was gehandbald. Er werd aan beide kanten op hoog tempo gespeeld.

Na een flitsende start van de wedstrijd, met veel breaks over en weer, waren het de gasten uit Oss die op voorsprong stonden. Na een kwartier stond er een 3-7 stand op het bord. Aristos moest even puzzelen hoe de aanvallen van Dynamico te stoppen. Vele wissels zorgden ervoor dat de dekking van de Bestenaren niet altijd stand hield. Aanvallend gezien was het te vaak onzuiver: de paal, lat en de keeper werden meer gevonden dan het net. Met een 8-13 ruststand zochten de mannen de kleedkamer op.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Aristos, dat met een aantal invalkrachten speelde, kreeg het gat niet meer gedicht. De mannen van Dynamico bleken een maatje te groot. Eindstand 21-28 voor de bezoekers uit Oss