40 jarig bestaan van Aristos

Op 20 mei 2014 is het precies 40 jaar geleden dat Aristos werd opgericht. In die 40 jaar is er heel veel gebeurd, er waren prachtige maar ook roerige tijden bij. Veel handbalverenigingen halen de 40 jaar niet en ook in Brabant hebben we vele verenigingen zien komen en gaan. Maar Aristos heeft zich weten te handhaven en maakt, zoals wel vaker in die 40 jaar, weer een bloeiperiode mee.

Er is dus alle reden voor een groot feest en dat gaan we ook doen! De Jubileum Commissie is er al een tijdje mee bezig en heeft inmiddels het programma klaar.

Het jubileum programma heeft als motto: “Crisis? Niet bij Aristos!”. Wat dat inhoudt wordt nog verder bekendgemaakt, maar verkleedpartijen en voedselbanken spelen een rol.

De Jubileum Commissie hoopt vele leden en vooral ook oud-leden te mogen begroeten op de diverse activiteiten en vooral op de spetterende feestavond.

En natuurlijk is er de officiële receptie, daaraan voorafgaand. Hier ontvangt het bestuur, naast de leden, de genodigden die voor Aristos belangrijk zijn: het gemeentebestuur, raadsleden, sponsors, bevriende verenigingen en een ieder die met Aristos begaan is.

De activiteiten starten met het traditionele Schoolhandbal toernooi, dat dit jaar in het teken van het 40-jarig jubileum staat. Want de jeugd heeft nog altijd de toekomst! Niet lang daarna vindt het feestweekend plaats: op 13 en 14 juni. In en rond de sporthal Naestenbest. Zaterdag is er van alles te doen voor de jeugd; er wordt (ook en vooral voor de junioren en senioren) een poging gedaan om in het Guinness Book of Records te komen met het zgn “latje gooien”.

Dan de receptie met aansluitend het Jubileum toernooi, waaraan, naar wij hopen, vele genodigden zullen meedoen. Het wordt een snel en flitsend toernooi met korte wedstrijdjes, want om 20:30 uur begint de feestavond. En die wordt afgesloten met een werkelijk sensationeel spetterend vuurwerk!

 

Voor de verre reizigers (en voor wie dat wil) wordt voor slaapgelegenheid gezorgd, waarna op zondagmorgen een ontbijt klaarstaat. Natuurlijk mag iedereen, ook de niet-overnachters, daaraan deelnemen tegen betaling van een kleine bijdrage. Het is dan wel geen crisis bij Aristos, maar voor niets gaat alleen de zon op.

Na het ontbijt staat een familietoernooi op het programma; alle leden mogen met familieleden (en vrienden) een team vormen en strijden om de Jubileum-trofee. Dit toernooi wordt gevolgd door een oud succes-nummer: de grote Playback Show, waarmee de feestelijkheden worden afgesloten.

 

De Jubileum Commissie is blij te kunnen melden, dat de hele vereniging zal worden ingeschakeld bij de organisatie van de diverse activiteiten. Zo krijgt elke team iets te organiseren, natuurlijk met hulp van ervaren mensen.

Het programma ziet er dus als volgt uit:

 

Programma:

Datum nog te bepalen: Schoolhandbal toernooi

 

Vrijdag avond 13 juni:

22:00 misschien met z’n allen WK voetbal Spanje-Nederland bekijken.

 

Zaterdag 14 juni:

12:00 Circus zelfdoen en voorstelling, Springkussen, Handbal Clinic

16:00 Latje gooien (Guinness book record)

18:00 Receptie

19:00 Jubileum toernooi

20:30 Feestavond met “vuurwerk” einde

 

Zondag 15 juni:

10:00 Ontbijt (€ 2,50 pp)

12:00 Familie toernooi

14:00 Playbackshow en afsluiting feestweekend